Vranju još 115 miliona dinara za Besnu Kobilu

Lokalne vesti - Utorak 25.02.2014 - 16:10

Vranje, Vladičin Han i Trgovište nalaze se među devet gradova kojima je tehnički ministar Igor Mirović uručio rešenja o učešću u projektu “Gradimo zajedno”.

Ministar pored pomoćnika Stankovića Ministar pored pomoćnika Stankovića

Svečano uručenje organizovano je u Pirotu. Prema dostupnim informacijama,  931 milion dobilo je 17 projekata, a 68 miliona ostalo je neraspoređeno, i upravo je tu Vranje iskoristilo svoju šansu.

Kako je naglasio pomoćnik gradonačelnika Vranja Bobann Stanković, reč je o izgradnji saobraćajnice na trasi Kriva Feja - turistički centar Besna kobila.

- Postojeći put dužine preko tri kilometra biće proširen i kompletno završen, čime će se stvoriti uslovi ne samo za nesmetano odvijanje saobraćaja, već i za intenzivniji razvoj turizma i privrede - kazao je Stanković.

 Vrednost projekta kojim je grad konkurisao iznosi nešto manje od 115 miliona dinara, od čega  ministarstvo izdvaja skoro 69 miliona, a preostali deo lokalna samouprava.

Po Stankovićevim rečima resorno ministarstvo će sprovesti postupak javne nabavke, izabrati najboljeg izvođača, nakon čega bi trebalo da počnu radovi.

Iz ovog programa u trgovištu će sa deset miliona dinara biti finansirana rekonstrukcija mosta na Kozjedolskoj reci, a u Vladičinom Hanu 40 miliona dobio je projekt rekonstrukcije llokalnog puta Džep - Manjak. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: