Vranju NAGRADA za bezgotovinsko plaćanje

Lokalne vesti - Četvrtak 23.01.2020 - 13:27

Na svečanosti u Narodnoj skupštini u Beogradu održana je završna konferencija na kojoj su proglašeni pobednici takmičenja opština i gradova u okviru projekta" Šampioni bezgotovinskog plaćanja".

Nagradu je uručio Mihajlo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu FOTO: vranje.org.rs Nagradu je uručio Mihajlo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu FOTO: vranje.org.rs
Grad Vranje osvojio je peto mesto, a u ime grada Vranja nagradu je primio načelnik Gradske uprave, Dušan Aritonović
 
Kao nagradu, grad Vranje dobio je internet prezentaciju „U službi građana“ po ugledu na sajt Vlade Republike Srbije.  
 
U takmičenju je učestvovalo 60 gradova i opština sa teritorije Republike Srbije koji su pokazali spremnost da modernizuju svoje šalter sale i uvedu uslugu bezgotovinskog plaćanja za građane i privredu. 
 
Pobednici su izabrani prema broju ostvarenih plaćanja karticom na šalteru lokalne samouprave u odnosu na broj stanovnika, od 1. jula do 31. decembra.
 
Cilj ovog projekta je razvijanje kulture bezgotovinskog plaćanja, građenje efikasne i transparentne javne uprave i pružanje građanima mogućnosti da sve poslove oko pribavljanja dokumenata i plaćanja taksi i naknada završe na šalteru institucije, bez odlaska u poštu ili banku. 
 
Naša lokalna samouprava uradila je mnogo toga kako bi građanima približila sve pogodnosti koje dobijaju na ovaj način, rekao je Aritonović
 
- Nastupima u lokalnim medijima, štampanjem brošura, ličnim kontaktima sa strankama, uspeli smo da dopremo do svesti građana i polako stvaramo nove navike
 
Ovim putem u ime Grada Vranja zahvaljujem se na saradnji svim građanima  koji su se do sada odlučili za bezgotovinsko plaćanje javnih usluga na šalterima u Uslužnom centru Gradske uprave, a ujedno, pozivam sve građane da prilikom plaćanja javnih usluga na šalterima Gradske uprave nastave da koriste platne kartice - kazao je načelnik Gradske uprave.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: