Vučić: U subotu sam u VRANJU

Lokalne vesti - Četvrtak 27.12.2018 - 09:21

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u subotu otvoriti renoviranu Opštu bolnicu u Vranju, u čiju je rekonstrukciju, kaže, uloženo 3,5 miliona evra i poručio da moramo da sačuvamo zdravstvo, jer je ono suština standarda i suština opstanka.

"Država mora da zadrži medicinare u zemlji" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Vučić je najavio svoju posetu Vranju nakon što je najboljim diplomcima medicinskih fakulteta uručio ugovore o zaposlenju.
 
Ipak, renoviranje Opšte bolnice u Vranju je još uvek u početnoj fazi, a predsednik će otvoriti novoizgrađeni Hirurški blok.
 
Svečano otvaranje je prvobitno najavljeno za 20. decembrar ali je odloženo zbog obaveza predsednika Vučića u Briselu.
 
Na uručenju diploma najboljim studentima medicinskih fakulteta, Vučić je poručio da su oni budućnost ove zemlje, ali i da će država morati još više da ulaže kako bi zadržala mlade medicinare - oko 38.000 lekara i još veći broj medicinskih sestara.
 
Kako je rekao, za plate lekara se na godišnjem nivou izdvaja 39 milijardi, a za medicinske sestre 41 milijarda dinara.
 
- Moraćemo to da povećavamo svake godine, ako želimo da zadržimo ljude u zemlji - ukazao je predsednik.
 
Ponovio je da je srpsko zdravstvo danas ispred nekoliko zemalja EU, iako je pre pet godina bilo ubedljivo poslednje.
 
To, podvukao je, pokazuje veliki napredak, ali, dodaje, nije zadovoljan, jer želi da napredak bude brži, snažniji i postojaniji.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: