Za JEFTINE STANOVE pare stižu iz BUDŽETSKE REZERVE

Lokalne vesti - Sreda 13.06.2018 - 07:49

Vranje - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je u utorak uveče da bi vlada u četvrtak trebalo iz budžetske rezerve da izdvoji novac za početak gradnje jeftinih stanova za snage bezbednosti, prenosi dnevnik Blic.

Mihajlović: Pare se izdvajaju u četvrtak FOTO: D. Ristić/OK Radio Mihajlović: Pare se izdvajaju u četvrtak FOTO: D. Ristić/OK Radio
Mihajlovićeva je potvrdila i da će radovi početi najkasnije do kraja avgusta.
 
Izgradnja takozvanih jeftinih stanova bi prvo trebalo da počne u Vranju i Nišu.
 
Miinistarka je rekla novinarima da je u utorak održana sednica vladine Komisije za gradnju jeftinih stanova i da je doneta odluka da se formira Komisija za javne nabavke kako bi se ubrzao izbor izvođača radova.
 
Podsetila je da je vlada ranije donela odluku da Ministarstvo građevine bude investitor na tom projektu i da bi u četvrtak na sednici vlade trebalo da budu izdvojena sredstva za početak radova, prenosi Blic.
 
Mihajlović je rekla da će se prvo graditi jeftini stanovi u Vranju i Nišu, kao i da je Sremska Mitrovica pridodata gradovima u kojima će se graditi stanovi u prvoj fazi.
 
Ona je podsetila da će se u prvoj fazi graditi najpre 1.578 stanova, a ukupno 5.203 stana do 2020. godine.
 
Najavljeno je da će se u prvoj fazi graditi stanovi i u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Kragujevcu.
 
U Vranju bi trebalo da bude izgrađeno 190 stanova na parceli u blizini O.Š. „Svetozar Marković“.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: