Zaboravite na čajeve za smirenje: Kašika meda pre spavanja čini čuda

Zivot i stil - Četvrtak 01.02.2024 - 09:30

Med je odličan antioksidans, što znači da će njegova redovna konzumacija očistiti vaš organizam od raznih toksina.

Druga istraživanja pokazuju sposobnost meda da se bori protiv stresa, obnavlja ćelijski antioksidativni odbrambeni sistem i, kao posledicu, poboljšava pamćenje. Osim toga, kalcijum koji se nalazi u medu lako se unosi u mozak, što blagotvorno deluje na nje Druga istraživanja pokazuju sposobnost meda da se bori protiv stresa, obnavlja ćelijski antioksidativni odbrambeni sistem i, kao posledicu, poboljšava pamćenje. Osim toga, kalcijum koji se nalazi u medu lako se unosi u mozak, što blagotvorno deluje na nje
Osim toga, njegova antibakterijska svojstva značajno će poboljšati stanje vaše kože, ali će vam pomoći i da bolje spavate.
 
Ako pazite na svoju težinu, preporučuje se isključivanje svih slatkiša na bazi šećera, ali ne i meda.
 
To je zato što šećer prisutan u medu ima drugačiji sastav od onog koji se nalazi u drugim zaslađivačima. Med ubrzava vaš metabolizam, što je neophodno za gubitak težine.
 
Med uopšte nema holesterol. Upravo suprotno: njegove sastavne komponente i vitamini doprinose smanjenju nivoa holesterola. Svakodnevna konzumacija meda povoljno utiče na nivo antioksidativnih jedinjenja u organizmu koji se mogu boriti protiv viška holesterola.
 
Druga istraživanja pokazuju sposobnost meda da se bori protiv stresa, obnavlja ćelijski antioksidativni odbrambeni sistem i, kao posledicu, poboljšava pamćenje. Osim toga, kalcijum koji se nalazi u medu lako se unosi u mozak, što blagotvorno deluje na njegovo funkcionisanje.
 
Šećer koji se nalazi u medu povećava nivo insulina u krvi, koji zatim oslobađa serotonin. Serotonin se dalje transformiše u melatonin, hormon koji podstiče kvalitetan san.
 
Med sadrži triptofan. Ova hranjiva supstanca jedna je od nužnih za naše telo. Triptofan je deo strukture dva hormona - melatonina, koji podržava normalan san i serotonina, koji uspostavlja ravnotežu u nivou anksioznosti.
 
Za one koji se često bude noću, uzimanje kašičice meda pre spavanja je dobra opcija za održavanje tela opuštenim tokom cele noći.
 
Ovo bi moglo da zvuči čudno, ali činjenica je činjenica. Med pomaže u smirivanju živaca i ublažavanju umora.
Glukoza sadržana u medu neophodna je za rad neurona. Brzo se apsorbuje u krv, što doprinosi opuštanju i ublažavanju psihičkih poremećaja.
 
 
KLIX.BA

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: