Zaharijev uzeo stvar u svoje ruke

Lokalne vesti - Četvrtak 06.12.2012 - 12:27

Opština Bosilegrad sama će ove godine finansirati održavanje puteva u zimskom periodu, jer Ministarstvo za lokalnu samoupravu neće opredeliti sredstva za te namene tamošnjoj Direkciji za puteve.

Zaharijev u prošlogodišnjem snegu Zaharijev u prošlogodišnjem snegu

 

Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad, za OK Radio kaže da je Ministarstvo najpre odobrilo bosilegradskoj Direkciji da čisti puteve od snega, a onda tu odluku promenilo. 
 
– Uopšte mi nije jasno zašto se se umešali Ministarstvo za lokalnu samoupravu i preduzeće „Srbija put“, kada to treba da radi Ministarstvo infrastrukture. 
 
Prvo su nam dozvolili da sami održavamo puteve sa njihovom refundacijom troškova, a onda se neko setio da mogu dobre pare da se uzmu, a da se ništa ne radi. 
 
Ne znam, niti me zanima koje preduzeće će dobiti taj posao, jer ga uopšte nećemo ni videti na terenu. Tako je bilo prošle godine. 
 
Ljudi su bili zatrpani u snegu, a vozila su se jedva kretala ulicama. Neko je uzeo debele pare, a jedan kamion nije poslat u Bosilegrad. 
 
Ove godine mi u opštini to nećemo dozvoliti. Ako se sam ne počešaš, nema ko da te počeša i to je škola koju smo naučili u par navrata – kaže Zaharijev. 
 
On napominje da lokalna Direkcija za puteve za sada ima materijala za čišćenje snega, osim soli koja se retko koristi zbog cene na tržištu. 
 
– Imamo mehanizaciju, ljudstvo, rizlu i dobru volju. Mi ćemo u svakom slučaju na proleće račun državi da ispostavimo. 
 
Našalićemo se, pa možda nam nešto i uplate. Republička Vlada se samo hvali u medijima kako pomaže siromašnim opštinama, e sada će ovo biti test. 
 
Dakle, kao što oni pričaju da pomažu, mi ćemo da pričamo kako zapravo i jeste i da li nam neko nešto daje i koliko. 
 
Mi smo veoma skromni i treba da budemo primer svim opštinama kako sa malim novcem svaki posao može da se završi – kaže Zaharijev. 
 
Inače, sredstva koje je bosilegradska Direkcija za puteve dobijala na godišnjem nivou iz republičkog budžeta iznose oko 150 miliona dinara. 
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: