ZC: Peticija podrške osuđenim lekarima

Lokalne vesti - Petak 18.11.2016 - 10:06

U Zdravstvenom Centru u Vranju u poslednja dva dana je u toku potpisivanje peticije podrške lekarima Darku Civkarovskom i Slaviši Kanačkom, osuđenim prvostepenom presudom Osnovnog suda za nesavesno lečenje.

Potpisalo se preko 200 medicinskih radnika; FOTO: OK Radio Potpisalo se preko 200 medicinskih radnika; FOTO: OK Radio

Prema saznanjima OK Radija, peticiju je do petka u prepodnevnim satima potpisalo preko 200 medicinskih radnika, među kojima ima lekara, medicinskih tehničara i bolničara.

Potpisnicima peticije su se priključili i neki od zaposlenih u Zavodu za jevno zdravlje u Vranju.

Inicijativa koja kruži Zdravstvenim centrom potpisuje se pod naslovom „Peticija zdravstvenih radnika protiv nepravednog i drakonskog kažnjavanja lekara dr Darka Civkarovskog i dr Slaviše Kanačkog“.

Sagovornik OK Radija iz ZC kaže da su zaposleni u ovoj ustanovi pokrenuli peticiju kao građansku inicijativu i da se pridružuju i korisnici zdravstvenih usluga i građani Vranja.

Dr Dušan Jovanović, transfuziolog i član vranjskog odbora Sindikata lekara i farmaceuta je podržao potpisivanje peticije.

- I naša sindikalna organizacija podržava potpisivanje peticije i ja sam u svakom slučaju uz njih, jer smatram da je presuda Osnovnog suda prestroga – kaže za OK Radio Jovanović.

Lekari Darko Civkarovski, specijalista ORL i anesteziolog Slaviša Kanački iz Vranja osuđeni su na po tri godine zatvora i na po pet godina zabrane obavljanja lekarskog poziva, nepravosnažnom presudom Osnovnog suda u Vranju.

Po izricanju presude, oglasili su se kolegijum odeljenja ORL i službe Anestezije, koji su izrazili iznenađenje presudom Osnovnog suda i zabrinutost zbog atmosfere netrpeljivosti prema lekarima.

Sindikat lekara i farmaceuta u Vranju je predsednicima Apelacionog suda u Nišu i Osnovnog suda u Vranju poslao zahtev da se predmet Slaviše Kanačkog i Darka Civkarovskog, u okviru zakona, vrati na ponovno razmatranje.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: