ZZJZ: KORONE nema u vranjskim školama

Lokalne vesti - Subota 19.09.2020 - 11:51

Zvanični podaci nadležnih govore da virusa korona nema u vranjskim školama, navode sagovornici OK Radija.

Za sada, nema opasnosti FOTO: D.Ristić/OK Radio Za sada, nema opasnosti FOTO: D.Ristić/OK Radio
Iako je sredinom nedelje ministar prosvete Mladen Šarčević kazao da je virusom korona zaraženo 16 učenika u Beogradu, a da sporadičnih slučajeva ima u još nekoliko gradova, među kojima je i Vranje, nadležni u našem gradu navode da opasnosti, za sada, nema.
 
Zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović kaže da je neposredno po početku školske godine bio jedan sumnjiv slučaj u Tehničkoj školi, ali da nije potvrđeno prisustvo virusa korona.
 
Epidemiolog vranjskog ZZJZ dr Slađan Stanković pojašnjava da je kod tog učenika rađen brzi test, ali ne i PCR test, koji jedino može da potvrdi da je došlo do zaražavanja.
 
- Taj učenik je imao simptome, upućen je na brzi test, ali nemamo podatke da je radio i PCR test, što može da ukaže da lekari nisu smatrali da treba da ga radi.
 
Ni u ovom slučaju, niti u bilo kom drugom slučaju, nemamo potvrdu PCR testom da je korona ušla u vranjske škole - kaže dr Stanković.
 
ZZJZ ima obavezu da prati situaciju, dodaje epidemiolog, svakodnevno dobija takozvano "nulto izveštavanje" iz škola, a dobija i prijavu za svakog učenika sa simptomima respiratorne infekcije.
 
- Bitno je da se pravovremeno reaguje i da se svako dete sa sumnjivim simptomima izoluje u kući, kao i da se uputi na pregled kod lekara - poručuje dr Slađan Stanković..
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dr
19.09.2020. , 12:49
Dokle vise lazete????!!!