Počela isplata 100 evra korisnicima socijalne pomoći

Nacionalne vesti - Četvrtak 21.05.2020 - 11:35

Isplata 100 evra za više od 150.000 korisnika novčano-socijalne pomoći počela je jutros u Banci Poštanska štedionica.

Stiže Stiže "helicopter money" FOTO: Depositphotos
Od otvaranja šaltera u 8 časova ispred ekspoziture Poštanske štedionice u Ulici kraljice Marije u Beogradu formirali su se redovi.
 
Poštanska štedionica dovezla je i mobilnu ekspozituru kako bi građani novac mogli da podignu i na ovaj način.
 
"U Banci Poštanska štedionica jutros smo počeli sa isplatom 100 evra korisnicima socijalne pomoći, njih ima više od 150.000 i od jutros se isplata njihovog novca odvija bez problema", rekla je Nataša Marković, direktorka Poslovne mreže Poštanske štedionice.
 
Samo danas radno vreme Poštanske štedionice je produženo do 18 časova u svih 185 ekspozitura i šaltera širom Srbije.
 
Po novac umesto korisnka ove jednokratne pomoći mogu da dođu i ovlašćena lica sa jednokratnim ovlašćenjem koje važi kako za penzionere, tako i za primaoce novčano-socijalne pomoći.
 
Ovlašćenje može biti napisano i rukom s tim što mora da sadrži sve neophodne podatke koje je propisala Narodna banka Srbije.
 
Na sajtu Centralne banke i Banke Poštanska štedionica, mogu se naći primeri ovlašćenja koje treba da sadrži ime i prezime, adresu, broj lične karte i računa primaoca pomoći, te podatke lica koje umesto korisnika dolazi na salter da novac podigne.
 
Kada je reč o isplati 100 evra za penzionere, ono i dalje traje, a od ponedeljka 25. maja ovu pomoć države će na šalterima Poštanske štedionice moći da podignu i svi ostali građani koji su se prijavili.
 
Kako bi danas i narednih dana bez problema i stvaranja gužvi građani lakše došli do svog novca, Banka Poštanska štedionica je obezbedila i mobilnu ekspozituru koja će se po potrebi premeštati s lokacije na lokaciju.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: