Vanredne odbrane od poplava u celoj zemlji, kritično kod Kraljeva

Nacionalne vesti - Ponedeljak 03.06.2019 - 12:42

Beograd -- Srbijavode uvele su jutros vanrednu odbranu od poplava na teritoriji cele Srbije, izjavio je Tanjugu direktor tog preduzeća Goran Puzović.

Već su evidentirana izlivanja i plavljenja FOTO: AAP image Već su evidentirana izlivanja i plavljenja FOTO: AAP image
On je rekao da su padavine tokom noći pogodile Srbiju i da je trenutno najteža situacija u Kniću i Kraljevu.
 
Vanredna odbrana je uvedena zbog aktuelnih prognoza o porastu vodostaja na teritoriji Srbije koje je izdao Republički hidrometeorološki zavod.
 
Najavljeno je da se očekuju značajne padavine koje mogu izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima svih bujučnih tokova na svim vodnim područjima u nadležnosti JVP Srbijavode, saopštilo je to preduzeće.
 
Na pojedinim područjima, prema obaveštenjima dobijenim od nadležnih službi, već su evidentirana izlivanja i plavljenja.
 
Zbog tih najava i pre dostizanja kriterijuma iz Operativnog plana uvodi se vanredna odbrana od poplava na svim objektima iz Operativnog plana u nadležnosti JVP Srbijavode, što podrazumeva sve mere i aktivnosti za dejstvo, bez odlaganja: Prisustvo na terenu, na najkritičnijim lokalitetima uz 24- časovno dežursto, pripreme za pravovremene intervencije (ljudstvo, mehanizacija, oprema, materijali).
 
Takođe, kontakt sa štabovima lokalnih samouprava je obavezan, uz primenu svih obaveza iz Opšteg plana odbrane od poplava (18/19) i Operativnog plana odbrane od poplava i leda za 2019. godinu (14/19).
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: