Pacijenti u Čairu otkazali štrajk, sinoć ponovo testirani na koronavirus

Regionalne vesti - Sreda 15.04.2020 - 14:33

Najavljeni štrajk pacijenata inficiranih novim koronavirusom, a koji se nalaze u niškoj hali Čair, najavljen za jutros, otkazan je, jer su sinoć oko 20 sati, posle celodnevnih pretnji da će blokirati ovu privremenu bolnicu ako pod hitno ne budu "retestirani", nadležni došli i uzeli im uzorke, javlja gledalac N1 koji je juče i najavio blokadu ulaza u Halu Čair.

Niš, grad drugog reda? FOTO: N1/lična arhiva Niš, grad drugog reda? FOTO: N1/lična arhiva
On je najavio blokadu ako ljudima koji su pre 19 i 20 dana inicijalno testirani, ne bude urađen drugi test.
 
"Nama su rekli da se prisustvo virusa proverava 10 do 14 dana posle uzimanja prvog uzorka i pozitivnog rezultata na virus. Nekima je prošlo 15, nekima 19 ili 20 dana. Niko se ne pojavljuje, kada pitamo ovde medicinske radnike, kažu da nisu nadležni oni već epidemiolozi. U Beogradu na Sajmu nema ovakvog zaboravljanja, koliko znamo, ali ovo je Niš, grad drugog reda", izjavio je on za N1.
 
I dvojica pacijenata koji su najduže čekali drugi test na koronu, a koji su u utorak za N1 rekli da su stupili u štrajk glađu, javili su nam da prekidaju protest jer su sinoć testirani.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: