Lokalni baroni izbora vredni

Izbori 2012 - Utorak 22.05.2012 - 08:29

Vladimir Zaharijev (DSS), predsednik opštine Bosilegrad, i Novica Tončev (SPS), njegov kolega iz Surdulice, imaju najstabilnije biračko telo ne samo u Pčinjskom okrugu, govore rezultati majskih opštih izbora.

Tončev Tončev
Sa 67,1 odsto podrške biračkog tela, odnosno 27 od ukupno 35 odbornika u lokalnom parlamentu, Novica Tončev je apsolutni rekorder lokalnih izbora u Srbiji, koji je sebi tako obezbedio i drugi mandat predsednika opštine.
 
- Moji birači su u nedelju predsedničkom kandidatu Borisu Tadiću u Surdulici obezbedili 50,3 odsto glasova, a listi Socijalističke partije Srbije pre 14 dana 45,4 odsto podrške na parlamentarnim izborima - kaže Tončev.
 
Vladimir Zaharijev je u susednom Bosilegradu, sa 61,5 odsto glasova biračkog tela i 19 od ukupno 31 odbornika, četvrti put uzastopno obezbedio stabilnu lokalnu vlast u toj opštini, a sebi četvrti uzastopni mandat predsednika.
 
- Kada govorimo o stabilnosti biračkog tela želim da kažem da je lista Demokratske stranke Srbije (DSS) u Bosilegradu, na parlamentarnim izborima, osvojila 36,3, a lista novog predsednika Srbije čak 61,4 odsto glasova - kaže Zaharijev.
 

Njima se u poslednje vreme približava Nenad Mitrović (DS), dosadašnji predsednik opštine Vladičin Han, koji polako ali sigurno homogenizuje do sada vrlo heterogenu lokalnu političku scenu u toj opštini. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: