Bogoljub i Pantelije

Seks i grad - Četvrtak 25.07.2013 - 14:13

Niko iz Vranja ni slučajno nije glasao za Master Tomu da bi ovaj, obavljajući teške državne poslove, uz put posvršavao i nekolike rabote svojim najboljim drugarima, pa zašto ne reći, i finansijerima.

Irinej i Nikolić Irinej i Nikolić

A da će mu u tome društvo praviti lično Patrijarh, to pa tek niko nije mogao da veruje.

Da, onaj isti Patrijarh Irinej koji je u Moskvi olajavao svoju državu i molio braću Ruse da urazume ovdašnje svoje pulene.

Onaj isti Patrijarh koji je posle nevešto pokušao da medijskom maskaradom sve to što je radio zataška.

Isti onaj Patrijarh koji, uhvaćen u laži (!), besramno tvrdi da ni ono što su svi mogli da vide svojim očima i čuju svojim ušima nije istina.

E to društvo, takav Patrijarh i takav Master Toma, obećali u Moskvi Bogoljubu Kariću da će mu omogućiti da se vrati u majčicu Srbiju a da ga država neće goniti za sve što jeste ili nije uradio.

Piše „Blic“. Pa mnogi ne veruju toj novini, ali joj nisu verovali ni ranije, pa su se preračunali. Znači, ima istine, ili je bar može biti.

A videćemo, eto Karića na jesen na Dedinju. Da jedan Predsednik i jedan Patrijarh, složno i skupa, omoguće jednom gonjenom kriminalcu da prođe nekažnjeno, i da čak i ne mora da dokazuje svoju nevinost, pa to je sramota koju ovdašnji svet zaista ne pamti.

Pa to nije povratak u devedesete, to je uvreda za narod i državu!

I to ne za nepostojeću „demokratsku javnost“, nego baš za one obične ljude koji veruju u Boga i pravdu, i koji su se nadali da će promena režima u Srbiji baš to doneti, veru u Boga na nebu i ljudsku pravdu na zemlji.

Ovim moskovskim preduzećem, Predsednik i Patrijarh kao da im jasno govore - mi držimo poluge pravde i nade, i vući ćemo ih kako mi hoćemo.

I niko im ništa ne može.

Čitava priča, naravno, u zemlji Srbiji prošla je gotovo neprimetno, u Vranju posebno.

Još se naprednjaci sekiraju što je Antara krao konjak u Moskvi, a socijalisti što je Nika promenio sedam partija.

Nikoga nije briga. I zato što nikoga nije briga, mi imamo ovakvog Patrijarha i ovakvog Predsednika.

I još samo da nam se Šeki vrati sa puta, pa da budemo kompletni.

I da našoj duhovno bedi zaista kraja nema.

Saša Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: