Đavo nosi Tate

Seks i grad - Nedelja 25.08.2013 - 11:04

Može li se u Vranju, od nedelje neki dan, očekivati desetak hiljada ljudi na ulicama, spremnih da stanu u odbranu jednog, makar i „Simpo“ sna?

Tomić i njegovi Tomić i njegovi

I može li se očekivati da URS bude hitno najuren iz lokalne vlasti  u Vranju, čisto za odmazdu što prave ovakve nepodopštine „Simpu“ i Dragomiru Tomiću, iz milošte zvanom Tate?

Ili se, od nedelje pa neki dan, može očekivati da se „Simpu“  skine blokada računa i da sve i opet bude kao što je oduvek i bilo?

Po mojoj proceni, ništa se od ovoga neće dešavati. Neće, jer je zemlja ovo Srbija.

Tomić sada po Beoogradu grozničavo traži rešenje za svoj problem, i taktiziraće do god može, pre nego se reši za neke radikalnije istupe, najpre ovde, a posle bogami i tamo.

Onaj ko je upalio svetlo zbog toga će se iskreno i dugo kajati, tu zbora nema.

Onako, izdaleka, ja stvarno ne razumem šta je ovde na stvari.

Pa zar nije pravi crveni, socijalistički, da se baš ne kaže Gradetov i Božin san, da sve opet postane državno, kao što je oduvek i bilo, od kako smo pobedili  Nemce na produžetke?

Pa šta je sad problem da „Simpo“ ponovo postane naš, i tako se spase pogubne privatizacije, koja uništi onolike fiirme i onolike zemlje, ako je verovati  Gradetu Jovanoviću kad krene da metaniše sa skupštinske govornice?

Eto, okoreli liberal Dinkić i to im nudi - dajte deo firme, evo vam oprost dugova.

„Simpo“ bi tako ponovo postala državna firma, što valljda svi okolo i žele, plus ne bi imala ni dinara duga.

Pa u  čemu je onda kvaka, zašto je to neprihvatljivo rešenje?

Pa, verovatno, ili pak gotovo sigurno, zato što u tom i takvom, „novom - starom“ „Simpu“, ne bi bilo mesta za Dragomira Tate Tomića.

On bi, već i po biološkoj sili, morao da ode u mirovinu, da se igra sa unicima, a „Simpo“ bi onda preuzeo neko koga bi postavio Komitet, ili kako se već zove naslednik te znamenite institucije.

Dakle, država uzima deo „Simpa“, stvar je rešena, novi menadžment novim poletom vraća „Simpo“ san u živo stanje, i eto rešenja.

Lepo je, samo neprihvatljivo, jer nije po meri Tate.

I tako će sada ne samo 4.223 zaposlena u „Simpu“, nego i čitav jedan grad, pa i ovaj kraj, ono malo, skoro pa pola Srbije, da ostanu bez ikakve nade.

Zato što Tomić ne želi da se povuče, jedna velika kompanija, i jedan mnogo važan grad, osuđeni su na umiranje.

Zato što Tomić ne želi  da se povuče, ni po koju cenu, ovde će sve umreti, nestati, biti pokriveno velom teškog zaborava.

I nema nikoga, čast pojedincima, ko bi bio spreman da tu istinu kaže jasno i glasno.

I zato, ako će se već praviti miting podrške, on bi morao da ide u tom pravcu, da svi oni koji na njemu prisustvuju, kleknu na kolena i zamole Tate da ode u penziju, ma koliko im to bilo nestvarno i strašno.

Ako ga uopšte ima, izlaz za „Simpo“, izgeda, nalazi se baš u tom, i ni u jednom drugom pravcu.

Ima li sile u ovoj zemlji koja bi mogla da poradi na tome da se „Simpo“ spase, po svaku, pa i najtežu cenu - odlaskom Dragomira Tomića?

Od nedelje, neki dan, gledaćemo direktan prenos, uživo.  

Saša Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: