Godina koju su pojeli skakavci

Seks i grad - Sreda 10.07.2013 - 09:59

Koalicija u Vranju proslavila je godinu dana postojanja. Taj praznik ni njihovi parnjaci u Srbiji nisu propustili da odrade.

Ilustracija Ilustracija

Sad, tužno bi bilo opisivati napor RTV Vranje da obeleži tu godišnjicu. Pogrešio sam što sam pao na taj nivo, a ko sa decom spava, mora se mokar buditi.

Da, bila je ta žalosna emisija o godinu dana vranjske vlasti, u kojoj su se gradonačelnik i predsednik Skupštine još i najbolje držali.

Počev od voditelja - žena prvi put vodi emisiju. Toliko o profesionalnosti. Pa onda prostor - sedimo u nekom hodniku, čistačica kuva kafu dok traje emisija, opuštena jedna atmosfera.

No, pustimo neznanje. Zanimljivo, ta jedna emisija, doduše dvosatna, bila je dovoljna da sublimira sve što je vlast uradila u godini za njima.

Nije moje da ocenjujem, i to neću raditi, ali bih skrenuo pažnju na nekoliko vidljivih stvari kojima se koaalicija na vlasti, SNS - SPS - URS, ovde može pohvaliti.

Recimo, pola su im javnih preduzeća u blokadi. Ona koja nisu, bolje da jesu. Recimo, Uprava Banje ima budžet od 42 miliona godišnje, a dužna je 34 miliona.

Uzgred, sećate li se afere „Menjam ženu“, kada je direktor Nebojša Stojanović Jelašnica u Upravi Banje zaposlio sina Gorana Petrovića, da bi mu ovaj kao direktor „Novog doma“  tamo zaposlio suprugu?

E, sada je „Novi dom“ u blokadi za oko 40 miliona, a čeka ga još jedna od 110 miliona, a mlađani Petrović u Banji prima platu od 62.905,24 dinara.

I oba direktora, nekada demokrate, sada su naprednjaci.  

U Direkciji, kažu, nemaju vremena da rade - stalno drže partijske sastanke. Pa kad svi članovi stranke rade u toj firmi!

Da naprednjaci nisu usamljeni pokazuje i slučaj većnika Nebojše Zupančića, koji je zaposlio suprugu u „Komradu“. Šta da se radi, mala je njegova plata, mora i ona nešto da doprinese u kućni budžet.

Koliko je situacija teška pokazuje i činjenica da recimo Branimir Stojančić ne može da zaposli sopstvenu ženu. Nema više mesta!

To su jedini rezultati aktuelne vlasti, ne računajući što su raskopali Zagrebačku i ostavili je tako ima tri meseca. Nisu znali da neće biti para da je završe?

Al nije važno - uredno su proslavljene Kumanovska i Bregalnička bitka, ustanci, bune i pobede Novaka Đokovića. Da se zna da nismo tikve bez korena.

Na kraju, posle godinu dana, nije loše da se pitamo - čemu sve ovo? Pa nije valjda da je čitava priča pravljena da bi Kurta zamenio Murtu?

Ili su stvari mnogo drugačije nego što ih obični građani vide. Recimo, uspeh je kad zaposliš čitav opštinski odbor. Ili, sve žene većnika, ili sve švalerke policajaca na zadatku.

Ili, više niko i ne traži uspeh. Dovoljno je preživeti do sutra.

A ni nade više nema. Osim ako jedina nada nije da baš vi dobijete tanjir vruće supe kada nje više ne bude bilo ni za koga, osim za vas.

Saša Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: