Kumovi i prikumci

Seks i grad - Ponedeljak 29.07.2013 - 01:05

Politička scena u Vranju već neodoljivo podseća na kultni serijal Frensisa Forda Kopole „Kum“, i to podjednako na sva tri dela.

Original film Original film

Ne vidite sličnosti? Nemoguće. Eto, na samom početku, uloga Pogrebnika koji onako ponizno govori „Aj lov Amerika“, „Amerika mejk mi rič“ i slično, neodoljivo podseća na najnovija javna istupanja pesnika ovdašnjeg Miroslava Cere Mihailovića. A i liči brate.

Ili onaj propali pevač Italijan, zbog koga ubijaju onog predivnog konja na početku, pa to je idealno za doktora Miceta Stankovića.

i on, čim mu krene po zlu, odmah kod kuma, i eto karijere. Zlobnici tvrde da bi Mice mogao da glumi i Kartuma, ali ja to ne verujem.

Ako ćemo pošteno, Don Vito bi morao da bude Tate, šef „Simpa“. I to u onom delu kad se oporavlja od atentata.

Mladog Kuma iz drugog dela takođe bi glumio Tomić, ali uz pomoć dvojnika, svog alter ega, Gradeta Jovanovića.

Njegovu ženu, majku familije, prirodno mora da igra Mira Mladenović, načelnica Gradske uprave. Samo malo da pojača ishranu.

I sad, familija. Najvažniji brat, Majkl, po definiciji bi morao da bude gradonačelnik Zoran Antić. Ionako mu telefon zvoni poznatom melodijom iz „Kuma“

Glavna dilema bila je oko lika Sonija, ali se tu slučajno pojavilo spasonosno rešenje - Tončevi, braća Novica i Ivica. Zašto? Zato!  

E, tu je i problem Freda, jer je tu ulogu dobio Branimir Bane Stojančić. Meni ne liči, ali kažu da ga tako zovu njegovi u familiji, mislim ovoj okupljenoj u staroj zgradi Komiteta.  

Ko bi mogao biti Koni, sestra kurvetina? Konkurs je u toku. Al se zato zna da bi njenog muža Karla, onog što mu ništa ne daju da radi, jer je nesposoban, fantastično odigrao direktor RTV-a Zuja.

E sad, kontra strana. Glavni protivnik, Don Barcini, naravno, Nika. Turčin Soloco, onaj od koga sve počinje, brat mu Bote.  

Tu je i malo iznenađenje, jer Tatalju, jednog od šefova protivničkih klanova, igra Krsta Kijevo Janjić. Ne što je njihov, nego što baš liči.

Onako nevezano, kvarni Kapetan koji štiti Soloca mogao bi biti Velinović, a glavni likvidator familije, Luka Braci, kao smišljen je za Dejana Manića Mandu.   

U tom svetlu, izdajnik familije, Tesio, onaj što predlaže sastanak, pa to je original Siniša Mitić.

Još jedan izdajnik, onaj što svedoči protiv familije u „Kumu 2“ je uloga rezervisana za Denzija, dok je njegov rođeni brat blizanac, onaj što dolazi iz Italije, isti Buda Mihajlović.  

Tom Hejgen bi mogao biti advokat Saša Stojković, dok je uloga debelog Klemence ostavljena za bivšeg gradonačelnika Mireta.  

Nekako je logično da vlasnik pola kockarnica u Vegasu, Mo Grin, bude Bulajka, a Džoni Ola, onaj što buši familiju iznutra, preko Freda, bude Dejan Tričković.

Iz ostalih delova filma, recimo, Vićenco, vanbračni Korleone, mogao bi biti Najdić, a Predsednik Kube Baptista, onaj što daje ostavku na Novu Godinu, Boža Ilić, bivši direktor „Komrada“.

I, naravno, puno krvi i smrti, sve uvezano u oblandu prave američke limunadice, u kojoj ubice volimo baš zato što su ubice.

Saša Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: