Odricajsja

Seks i grad - Ponedeljak 23.09.2013 - 09:19

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić vodiće ovih dana, na mini letovanje u Grčku, desetak novinara sa juga Srbije.

Panorama Kavale Panorama Kavale

Povod je, kažu, a samo im najteži cinici ne veruju, poseta Kavali, i tamošnjem privrednom sajmu, koji naši  posećuju svake godine.

Na moru će se ostati četiri dana, po službenim, dakle najnižim mogućim cenama, a Grad će platiti sve, osim neke tričarije od 50 evra.

Cilj - da se novinari valjda bolje upoznaju sa Grčkom, i da vide kako je ona propala, e da bi to mogli i ovde da primene. Mislim, način propadanja.

Sve je to lepo i krasno kao daleke srebrne breze u ruskoj zimskoj noći, samo što za sada ostaje nepoznat način na koji su iz šešira izvučeni novinari - dobitnici besplatne edukacije.

Ono, ima i napretka - eto, recimo, prošle godine Antić je u morskoj delegaciji vodio samo novinar(k)e iz Leskovca, a ove godine je, za pohvalu, malo i proširio spisak, makar svojim miljenicima.

Mene, priznajem, niko nije zvao. I, priznajem, krivo mi zbog toga. Ne što bi išao, jer ne bi, nego što mi je oduzeta šansa da ih na miru zavlačim dva tri dana, a onda ladno odbijem.

Iz OK Radija pozvali su samo najmlađeg pripadnika najpoznatijeg lokalnog novinarskog prezimena, ali i on je nešto zauzet ovih dana. Službeno.

Ma znate ga - isti kao ja, samo 100 kila lakši.

Pa pozvali, normalno, Zuju i Zujinice, opet normalno probrane, pa Ritamke, pa neke novinarke beogradskih medija, tu su i one Leskovčanke koje su uvek uz Zorana u ovakvim teškim trenucima...

Ukratko, ko god gradonačelnika savetuje u vezi medija, zna šta radi.

Odbijanjem da u gradsku delegaciju uvrsti i one novinare koji se ne dopadaju Antiću i njegovima, taj (ili ti) savetnici( ili savetnice) vraćaju nas u socijalistima tako omiljene devedesete, gde se znalo ko sedi napred, a ko pozadi, samo što se nije znalo zašto je to tako.

Sada je ista priča, i ne samo po pitanju ovog odabira. Eto, čitav svet deli pare za informisanje po konkursu za projekte, samo Antić naše pare deli isključivo sa Zujom.

Sad, zbog građana ili isključivo zbog partiijske pripadnosti, neka proceni Maja Ristić, većnica za informisanje, koje sve to ladno gleda i kulira.

I to tako godinama, i niko im ništa ne može. Na taj način, Antić novinare i medije deli na dobroćudne i zloćudne, poćudne i nepoćudne, pametne i glupe, tanke i debele... I još - kako mu  drago.

I u tome ima stalnu pomoć svojih omiljenih ljubimaca, samih novinara.

Ali, ne treba sumnjati, jer jednom uvek dođe taj dan. Tada te, naime, jedan čika u crnom, sa velikom platom, neoporezovanom, obavezno  pita, samo jednom: odričeš li se đavola? Odricajsja?

Pa ti vidi kako ćeš odgovoriti.

Saša Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: