SPILIT: Nismo ruski lopovi!

Seks i grad - Ponedeljak 27.05.2019 - 11:21

Vranje - Ruska kompanija nameštaja "Spilit" je iznenadnim odlaskom iz Srbije izazvala veliko ogorčenje, a posle brojnih članaka u medijima, srpskoj javnosti se otvorenim pismom obratio Andrej Hodašević, vlasnik dve velike fabrike nameštaja u Rusiji, koji stoji i iza firmi koje su proizvodile nameštaj u Srbiji.

Radnici ispred pogona u Vranju. Foto: S.Tasić/OK Radio Radnici ispred pogona u Vranju. Foto: S.Tasić/OK Radio

Kako prenosi telegraf.rs, on je naveo da je pismo uputio da bi se suzbila dalja panika i kako bi smirio kupce, a njegovo obraćanje prenosimo u celosti.

- Poštovani kupci i zaposleni, iskreno se izvinjavamo zbog stresa koji ste pretrpeli na osnovu medijskih objava o „ruskim lopovima i prevarantima“ koji su ukrali vaš novac i pobegli iz zemlje.

To nije tačno. Naše kompanije nisu koristile sredstva državnog podsticaja, nismo zadržali za sebe novac kupaca i nismo iz Srbije uplatili nijedan dinar na svoje privatne račune.

Sve do prošlog meseca smo redovno finansirali poslovanje kompanija, pri čemu je visina ulaganja samo u toku aprila premašila pola miliona evra. Naši zaposleni su i poredu donete odluke o zatvaranju kompanije „Nefa” nastavili da vam redovno isporučuju nameštaj sve do 23. maja prema planu trebalo je da sva potraživanja kupaca budu obezbeđena nameštajem i rešena.

Nažalost,  posle neistinitih objava u medijima izbila je konfuzija u magacinu, te više nismo u mogućnosti da vam isporučujemo nameštaj zbog opasnosti po vas i po naše zaposlene.

Želimo da vas uverimo da NIKO OD NAŠIH KUPACA I ZAPOSLENIH neće biti prevaren. Svi ćete dobiti svoj novac.

Kao vlasnik holding kompanije obećavam da će u njenom okviru biti uspostavljen budžet za povrat novca i da ću do 31.05. srpskoj
kompaniji uplatiti sredstva koja će biti dovoljna za isplate svim kupcima i zaposlenima.

Na nama je da u narednih nedelju dana organizujemo praktično sprovođenje tih aktivnosti, pa ćete naknadno biti obavešteni o broju telefona za kontakt sa ljudima koji će vršiti povraćaj novca. Pored toga ćemo nastojati da ponovo pokrenemo web sajt NEFA.RS kako bismo vas što pre mogli obavestiti o svim koracima koje preduzimamo.

Molim Vas da se ne prepuštate panici. Nećemo dozvoliti da naše ime i poslovni ugled budu ukaljani, pa ćemo i na kraju poslovanja kompanije postupati u svemu zakonito i u potpunosti korektno
- kaže se u pismu koje je potpisoa Andrej Hodasevič, investitor “Nefa” projekta.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: