Aleksandrovačko jezero uništeno za praznike!

U fokusu - Ponedeljak 13.05.2013 - 10:08

Trinaest dana nakon uskršnjih i prvomajskih praznika Aleksandrovačko jezero kod Vranja prenatrpano je smećem izletnika koji su za sobom ostavili veliku količinu otpada.

obala Aleksandrovackog jezera obala Aleksandrovackog jezera

 

Članica Gradskog veća zadužena za ekologiju Nela Cvetković za OK Radio kaže da na Aleksandrovcu postoje table na kojima piše da je bacanje otpada i kupanje u jezeru zabranjeno, ali da ta upozorenja niko nije poštovao. 
 
– Ja zaista ne znam u kakvom je sada stanju Aleksandrovačko jezero, ali verujem da ima dosta otpada. Jedino što mogu da uradim je da porazgovaram sa direktorom Komrada Dejanom Ilićem i zamolim ga da pošalje ekipu koja bi taj nered sredila. 
 
To Komradu nije po planu i programu i u takvim situacijama Grad treba da izdvoji dodatna sredstva, ali za to trenutno ne postoji mogućnost – kaže Cvetkovićeva. Ona ističe da cela stvar sada zavisi od dobre volje uprave komunalnog preduzeća, jer bi se smeće uklonilo o njihovom trošku. 
 
– Grad ne može da finansira dodatne troškove javnih preduzeća, pa će zato Komrad morati, ukoliko pristane na posao, sam da isfinansira taj posao. Takođe, ranije su nam pomagala i ribolovačka društva, pa ću ja ovih dana stupiti u kontakt sa ribolovcima „Južna Morava“ i verujem da će i oni pristati da pomognu čišćenje jezera – kaže Nela Cvetković. 
 
Prema njenim informacijama, mnogo Vranjanaca kupalo se 1. maja u jezeru, bez obzira na veliko upozorenje nadležnih da voda nije ispravna i da je opasno po zdravlje dolaziti u kontakt sa njom. 
Nezvanične procene su da je 1. maja i na dan Uskrsa na Aleksandrovačkom jezeru bilo nešto više od 1.000 izletnika. 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: