I "kreativci" za pomoć vranjskom teatru

U fokusu - Petak 17.05.2013 - 00:07

Polaznici glumačke igraonice „Kreative-edukative“ održali su dva javna časa u OKC-u u Vranju.

Sa radionice Sa radionice

Sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe za pomoć izgradnji pozorišta „Bora Stanković“.  Prema rečima nadležnih na dva javna časa simbolično je prikupljeno oko 10.000 dinara.

Na sceni OKC-a 28 mališana koordinacijom fizičkih i govornih radnji u deset vežbi pokazalo je svoje glumačko umeće nakon tromesečne pripreme na časovima koje vode glumci Tamara Stošić i Dragaa Živković.

- Polaznici su izveli vežbe koje se rade na prvoj godini FDU. Važan i presudan je motiv organizovanja te humanitarne akcije.

Ljudi iz „Kreative-edukative“ hteli su na taj način da daju svoj doprinos u izgradnji gradskog teatra, a to je bila i prilika da se i mi glumci uključimo u celu priču koja se tiče naše matične kuće – kaže Živković.

Jelena Marinković, koordinator u „Kreativi-edukativi“, ustanovi koja se bavi edukacijom i obrazovanjem dece, kaže da ovo nije prva humanitarna akcija koju organizuju.

- Svake godine imamo po jednu humanitarnu akciju. Deca su isključivo inicijatori ideje šta će se raditi na njima.

Polaznici igraonice kažu da su zadovoljni ukoliko su svojim nastupom doprineli kupovini makar jedne cigle u izgradnji vranjskog pozorišta – objašnjava Marinkovićeva.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: