Novi uspeh vranjskih gimnazijalaca

U fokusu - Utorak 14.05.2013 - 13:26

Učenici gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja postigli su veliki uspeh proteklog vikenda na republičkom takmičenju iz latinskog jezika, hemije i na Olimpijadi srpskog jezika.

Učenici Gimnazije iz Vranja ispred svoje škole Učenici Gimnazije iz Vranja ispred svoje škole

Vladana Stojiljković učenica prve godine Gimnazije „Bora Stanković“  osvojila je treće, a njena vršnjakinja Lana Pavlović četvrto mesto u poznavanju latinskog jezika. Takmičenje je održano u Beogradu.

Jovan Stojković, učenik prve godine te škole osvojio je treću nagradu  na republičkom takmičenju iz hemije u Novom Sadu.

Zapažen uspeh postigla je i Ana Ristić učenica prve godine koja je na olimpijadi srpskog jezika u Sremskim Karlovcima zauzela treće mesto.
 
Dragan Ilić, direktor škole kaže da ovako veliki uspeh vranjskih gimnazijalaca govori samo o rejtingu koji Gimnazija ima, rušeći  predrasude o razlikama između „provincijskih“ i beogradskih škola .

- Vranje može da bude centar talenata, ova kreativnost južnjačka nije samo u trubi i „Borinim pričama“ već i u nauci.

I to me čini čovekom koji na čelu škole sa nastavničkim većem ima takvu čast da deca budu na visokim mestima na takmičenjima u državi – kaže Ilić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: