Polovina Vranjanaca ne plaća porez na imovinu

U fokusu - Sreda 15.05.2013 - 12:29

Dugovanja građana za porez na imovinu u Vranju na kraju 2012. dostigla su 66 miliona dinara.

Red za plaćanje u ispostavi pošte u Gradskoj upravi u Vranju Red za plaćanje u ispostavi pošte u Gradskoj upravi u Vranju

Prema rečima nadležnih u Gradskoj upravi do 30. aprila 2013.  do kada je produžen rok za otpis kamate, građani su iskoristili sve pogodnosti i uplatili preko 16 miliona dinara.

Ružica Tošić iz lokalne Poreske administracije kaže da su građani  porez na imovinu plaćali 55 odsto redovnije nego lane.

- Ukupan broj fizičkih lica, poreskih obveznika u Vranju je 16.508.

Poresku obavezu u celosti je izmirilo 5.318 građana čime su stekli uslov za otpis kamate – objašnjava Tošićeva.

Prema njenim rečima 9.406 poreskih obveznika nije prihvatilo  zakonsku mogućnost o reprogramu dugovanja i oni se vode se kao dužnici protiv kojih će biti preduzete određene zakonske mere.

Prosečna tržišna vrednost kvadrata stambenog prostora u Vranju na osnovu koje se obračunava osnovica poreza iznosi preko 69.000 dinara.

Porez na imovinu od fizičkih lica obračunava se na osnovu podataka iz poreske prijave u kojoj je navedena korisna površina, prosečna tržišna vrednosta, starost objekata kao i zona u kojoj se objekat na teritoriji Grada Vranja nalazi.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: