Samsa i tarana predstavljene na RTS-u

U fokusu - Subota 25.05.2013 - 09:31

Pripremanjem tradicionalnih lokalnih specijaliteta, samse i tarane, Vranje je predstavljeno srpskoj javnosti u putopisnoj emisiji o kulinarstvu na RTS-u.

Gastronomad u Vranju Gastronomad u Vranju

„Gastronomad - trbuhom za duhom“, autora Nenada Gladića, poznatijeg po nadimku Lepi Brka, serijal je RTS-a koji se emituje svake subote, a posvećen je tradicionalnoj srpskoj kuhinji.

Priča o samsi i Vranju  snimljena je u „prigodnom“ ambijentu, uz razne dodatke. Sve je počelo je zvukom trube i „mantafama“ iz pripovetke „Đurđevdan“ Bore Stankovića.

Nakon toga usledila je priprema samse u ambijentalnom prostoru, Muzej kući  Bore Stankovića.

Gosti emisije bili su Radmila Đorđević, direktorka vranjskog Pozorišta  i trubački orkestar Nenada Mladenovića.

- Ovo je druga  emisija u posvećena Vranju. U prvoj je bilo reči o tarani,  ovdašnjem specijalitetu od testa.

O visprenosti vranjskih domaćica i ritualu u pripremi tarane govorio je stari Vranjanac Toma Vlajinac - kaže Đorđevićeva.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: