Šta je u Vranju akikatna persona?

U fokusu - Petak 16.08.2013 - 10:23

Ako verujete da su najveće pošasti Vranja "Simpo", neadekvatna vlastodržačka i opoziciona struktura oličena u konjaku, paljevinama, siledžijstvu, lažnim doktorima i lažnim arhitektama, a pored toga i vranjski čudni mentalitet da nam je najlepše kad smo gosti ovde, totalno ste u pravu.

Sa sajta Sa sajta "Kod Civrića"

Sa ovog mesta bi se usudili da kažemo da je još jedna pošast ovog grada, iako se on ne razlikuje mnogo od ostalih sličnih, pa možda i svih gradova u Srbiji i sličnim banana zemljama u okruženju, ta, da se u takvim uslovima ne može izraziti sopstvena individualnost koja je opet ključ svake sreće u životu.

Instikt stada i mase je nepogrešiv, kao i kretanje po utabanim i osiguranim putevima.

Put kojim se ređe ide je kao put koji Đoša i Krsta ne održavaju, put prema, uzmi ga Uševce, kreneš, možda i prejebeš vozilo, stigneš posle sto godina, ali tu je lepota koju retko ko vidi kad se već jednom stigne.

Instikt bi možda danas bio da se ufuraš u neku stranku i čekaš da bude pogodno vreme da neko tvoju ljigavost uvidi i da onda dobiješ neki siguran posao u opštini.

Isto tako, ne možeš da pogrešiš ako ko i svi ostali sedneš u Kafe, ili kod Bibija ili ne odlučiš da odeš na neki kulturni događaj ili ne daš knjigu kao donaciju pa i ovakvoj biblioteci kakvu imamo.

Onda je instikt da pojebuješ sa potvrde za participacije, dečji, povlašćeno plaćanje struje i ostalo, što bože moj ceo svet radi.

A sad, da li možeš u Vranju da budeš okarakterisan kao akikatna osoba ako:

- Čitaš Prevera, Ljosu, Pamuka umesto da gledaš Srbija – Kolumbija

- Ideš da gledaš Dinamo Vranje

- Sedneš na sred Brankovu i jedeš slaninu

- Ideš po sobori u Katalenac i srpsko Buštranje, ako uopšte i postoje

- Slušaš Rokeri s Moravu i opičiš gi iz svoga golfa dvojku u petak uveče kroz Beogradsku, jer Partizansku zatvoriše

- Ne te apsolutno zanima koj je s koga, pod koga i kako je tamo neki teča Pera ostavio ženu zbog neku novinarku iz Ritam televiziju

- Pričaš književnim jezikom

- Preporučuješ ljudima da gledaju rumunske i moldavske filmove

- Planinariš, voziš biciklu do Bujanovačku Banju, džogiraš, igraš šah sa Zonjaka i smeješ mu se što je alava guzica pa nosi pijunče, a posle mož odma mat da popije.

Svesni smo da ne možeš biti totalno svoj u ovakvom gradu i s ovakvim ljudima, ali niko ti ne brani da pokušaš i da se bar jednim detaljem izdigneš iz mase.

Zato vam mi kao redakcija želimo da budete svoji i da ostenete pri sebi i da ne slušate koje vi drugi melje, bez obzira što ste tolke godine drugovali i pičke ste guzičili.

Uostalom, ne mora ni nas da slušate.

Kod Civrića, OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: