Vranjski manastiri na izložbi U KINI

U fokusu - Petak 02.06.2017 - 10:00

Vranje - Manastiri Svetog Prohora Pčinjskog i Svetog Stefana u Gornjem Žapskom našli su se u prezentaciji beogradskog radija „Slovo ljubve“, koja će biti predstavljena na velikom sajmu u Kini.

Manastir Prohor Pčinjski FOTO S. Tasić/OK Radio Manastir Prohor Pčinjski FOTO S. Tasić/OK Radio

Sajamska izložba će se od 3. do 7. juna 2017. godine održati u staroj kineskoj prestonici Ksijanu, u okviru projekta Vlade Kine „Jedan pojas - jedan put“, a na kojoj je Srbija počasni gost.

Radio Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke “Slovo ljubve” predstaviće svoj projekat virtuelne šetnje beogradskim svetinjama.

Pored beogradskih hramova na velikom sajmu u Kini biće predstavljeni i manastir Žiča, kao i manastiri Prohora Pčinjskog i Svetog Stefana u Gornjem Žapskom, kaže za OK Radio Dragan Tadić, idejni tvorac projekta i urednik u vranjskom radio „Iskonu“.

- Za sada su u projektu uključena ova dva manastira iz vranjskog kraja, a od septembra pripremamo dosta novih stvari, ali to još nećemo otkrivati – najavljuje Tadić.

Želja autora projekta virtuelne šetnje manastirima je da posetiocima sajta iz celog sveta pruže priliku da se upoznaju sa lepotama naših svetinja, da bi ih i vremenom i posetili.

Virtuelni obilasci beogradskih crkava i manastira omogućavaju upoznavanje velikog broja svetinja, dajući celokupan pregled kako u njihovoj unutrašnjosti, tako i panoramski, oko samih crkava i manastira.

Pogled na hramove obuhvata celokupnu sferu – 360 stepeni, uz jednostavno pomeranje pregleda koji je dobijen spajanjem fotografija iz svih uglova.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: