"Bio sam Miljkovićev cimer"

Lokalni sport - Petak 26.07.2013 - 01:25

Viktor Petrov (37), legenda odbojke u Vranju, svojeveremeno je igrao u OK Niš sa Ivanom Miljkovićem za koga kaže da se poklopila sreća, inteligencija i talenat, te je postao jedan od najboljih odbojkaša na svetu.

Petrov Petrov

- Igrao sam srednjeg blokera i primača, a Ivan je igrao dizača. Bio je tri godine mlađi od mene i u dva navrata smo bili cimeri na pripremama.

Njegov put nastavio se u Partizanu, a sve je bilo plod slučajnosti. Sa nama je trenirao odbojkaš Partizana Gavrilović koji je bio u Nišu, na osluženju vojnog roka.

Procenio je da Miljković, tada mlad i neiskusan ima “štofa” za veće domete i predložio da ga vodi u Partizan. Na kraju sezone je otišao potpuno anoniman - kaže Petrov.

Da je veliki potencijal, videlo se po tome što je brzo uspeo u Partizanu da iskaže sebe i afirmiše se.

- Pre svega, radi se o izuzetno inteligentnom momku koji je brzo učio i napredovao.

Prelomni trenutak u karijeri je bio kada je nastupao za juniorsku reprezentaciju Srbije  na mestu dizača.

Na jednoj utakmici povredio se korektor i trener Vesko Vuković silom prilika ga je postavio na tom mestu.

Od tada poostaje korektor u Partizanu i reprezentaciji, a danas svetski priznat na tom mestu gde je pružio vrhunske partije, za istoriju svetske odbojke – kaže Petrov.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: