Čerečenje Dinama

Lokalni sport - Nedelja 12.05.2013 - 11:17

Nakon ostavke trenera omladinaca Dinama iz Vranja Slobodana Zdravkovića Makija, tim je, posle konsultacija u klubu, preuzeo sportski novinar Bratislav Čukić.

Omladinci Dinama, nekada Omladinci Dinama, nekada

Čukić je, prema našim saznanjima završio fakultet za fizičku kulturu, a diplomski rad mu je bio iz atletike, što bi trebalo da u budućnosti bude njegova specijalnost.

- S obzirom da nije mogao da nađe posao iz struke u Nišu, odakle je rodom, počeo je da radi kao sportski novinar u niškim “Narodnim novinma”.

Pošto je vranjski zet, odlučio je da se preseli u Vranje gde je kratko vreme radio kao sportski novinar u “Novoj Slobodnoj reči”, do njenog gašenja.

U Dinamo je uveden na “mala” vrata kao kondicioni trener za mlađe kategorije, a potom i za trenera omladinaca – kaže naš izvor iz blizak upravi Dinama.

Kako on navodi, Čukić je svestan da ne može da bude trener omladinaca Dinama, nema nikavu potrebnu diplomu, a ni iskustva jer nikad nije radio u fudbalu.

- Poenta je da on nije doveden da bude trener, već da mu se preko Dinama omogući prohodnost i nađe odgovarajuće zaposlenje u struci s obzirom da je zet poznatog i uticajnog Vranjanca.

Bilo je komično gledati i slušati kada je pitao šta da radi sa omladincima pošto nije iz fudbala, a odgovorni su mu rekli: “Samo sedi na klupi i ćuti. Momci će sami da igraju, znaju oni sami to”.

Takva politika dovela je do rasula u redovima omladinaca. Mnogi su odustali od treniranja i igranja, a nekim ni roditelji ne dozvoljavju da odlaze više na stadion.

- Takva politika je dovela da se Dinamo bruka i da se svi na jugoistoku fudbalske Srbije pitaju: šta se to dešava sa nekada uglednim klubom?

Juče su omladinci gostovali u Nišu ekipi Vrežine i izgubili sa 8:0.

Nije poenta u tako visokom porazu, mada je to prava sramota, već u tome što su se jedva sakupili da krenu put Niša.

Otišlo je 9 ili 10 mladih fudbalera, a zna se da utakmicu počinju 11 i plus još 5 rezervnih – kaže naš sagovornik.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: