Daci na klupi Dinama

Lokalni sport - Petak 09.08.2013 - 09:54

Dragan Mladenović Daci, odlukom UO Dinama iz Vranja novi je pomoćni trener Dinamu klubu koji vodi Ivan Jovanović.

Mladenović Mladenović

Mladenović je kao fudbaler ponikao u vranjskom Dinamo gde je prošao sve mlađe selekcije i sa 17 godina zaigrao za prvi tim. Kao izuzetan talenat primećen je od menadžera i vrlo brzo je otišao u tadašnjeg pravoligaša Jugoslavije, FK Zvezdara iz Beograda.

Dinamo je tada za Mladenovića dobio obeštećenje od 9.000 dolara. Njega je kupio gazda FK Zvezdara, Branislav Trojanović Trojke, čovek iz grupe žestokih momaka sa užarenog beogradskog asfalta koji su u to vreme preuzimali fudbalske klubove po Srbiji.

Trojanović je kasnije ubijen u klasičnoj sačekuši kod hotela „Taš“, a nakon toga FK Zvezdara se ugasio.

Mladenović je u Zvezdari krenuo da igra sa velikim uspehom. Bio je vezni igrač, ali i polušpic, prototip modernog fudbalera, brz i okretan koji sve radi u pokretu na malom prostoru.

Puno je obećavao, ali se ubrzo teško povredio. Povreda kolena ga je dugo mučila, pa je karijeru morao da završi pre vremena, opet u Dinamu gde je i počeo.

Slovi za visoko moralnog mladog čoveka koji želi da se fudbalski edukuje i koji je do sad radio u fudbalskim školama KMF Rušče i OFK Vranje. Izuzetan je demonstrator i fudbalski znalac.

Da li je trebalo da prvo prođe kroz neku od takmičarskih selekcija u mlađim kategorijam i tu sazre kao trener ili da odmah krene kao pomoćni trener biće nepoznanica i za fudbalsku javnost i za njega samog.

Ipak, zaslužuje svaku vrstu podrške.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: