Jankoviću srebro na SP

Lokalni sport - Ponedeljak 08.07.2013 - 12:17

Nikola Janković iz Vranja, centar juniorske košarkaške reprezentacije Srbije, do 19 godina, osvojio je srebrnu medalju sa svojim saigračima jer su u finalu Svetskog juniorskog prvenstva izgubili od ekipe SAD sa 68:82.

Janković Janković

 

Osvajanjem srebrne medalje juniori Srbije su ostvarili jedan od najvećih uspeha srpske košarke, posebno u poslednje vreme kada seniorima ne cvetaju ruže.
 
Trener juniora Srbije U19, Dejan Mijatović, prezadovoljan je učinkom svojih izabranika:
 
- Dogovorili smo se pre meča da ostavimo srce na terenu, da igramo najbolje što znamo i umemo, učinimo sve kako bi posle finala mogli da se pogledamo u ogledalo i nikad se ne zapitamo da li smo mogli, više, bolje.
 
Ginuli su za pobedu od samog početka, pružali žestok otpor Amerikancima više od 30 minuta. Sve smo pokušali, ali ipak nismo uspeli.
 
U svakom slučaju, ovi sjajni momci, na koje svi moramo da budemo ponosni, zaslužuju sve čestitke. 
 
Oni će još dosta puta obradovati navijače u Srbiji, potrebno je samo da im obezbedimo ambijent i uslove u kojima će se razvijati i još više napredovati – izjavio je Mijatović.
 
Janković je solidno odigrao meč, dao sve od sebe kao i ostali saigrači. 
 
Sa kolegom  centrom Nikolom Milutinovim pokazali su da su budućnost košarkaške reprezentacije Srbije. 
 
SRBIJA U19: Pot, Novak 21, M. Janković, Jokić 10, Kutlešić, Micić 13, Anđušić, Milutinov 7, N. Janković 9, Andrić 6, Dobrić, Šalić 2.
 
SAD U19: Pejton 9, Sulimon 12, Vilijams – Gos 15, Smart 11, Frejzer, Robinson, Vinslou, Gordon 6, Harel 17, Tobi 2, Stouks 4, Okafor 6.
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: