Jovanović nova nada vranjskog fudbala

Lokalni sport - Četvrtak 04.07.2013 - 08:17

Aleksa Jovanović, štoper omladinske škole Dinama iz Vranja, koji nastupa za selekciju pionira, spada u red najperspektivnijih fudbalera koje su radom izbacili na fudbalsku scenu, sada bivši treneri u vranjskom klubu, Joca Ristić, Nikola Ilić i Marko Jovanović.

Jovanović u gol šansi Jovanović u gol šansi

- Radi se o sjajnom štoperu koji imponuje svojom konstitucijom i fizičkim predispozicijama koje će tek da razvija. Poseduje korektnu tehniku, izuzetan je u skok igri gde svojom pojavom dominira.

Neprelazan u defanzivi, nerešiva enigma u kaznenom prostoru prilikom prekida gde neretko postiže golove – navodi Nikola Ilić, jedna od trenera koji je radio sa njim.

Iskusni Joca Ristić, trener koji je pokrenuo mlađe kategorije Dinama i doneo rad, red i mir, a koji je razočaran napustio poziv ima takođe samo reči hvale za Jovanovića.
 
- Poseduje dugačak korak koji mu omogućava da stigne na svako mesto, posebno da zatvori rupe u odbrani i time donese sigurnost svojoj ekipi.

Sjajan je u duelima jedan na jedan, pravi fajter i borac bez mane i straha – ističe Ristić.

Iskusni strateg u radu sa mlađim selekcijama zna da uoči i mane mladog fudbalera pred kojim je izvesna fudbalska budućnost.

- Problem mogu da mu predstavljaju te skrivene niske lopte iza leđa i zato treba što više da radi na okretnosti i usavršvanju kordinacijnje zbog svoje izrazite korpulentnosti.

Takođe, više pažnje treba da obrati startnoj brzini koja je danas preduslov za igranje u modernom fudablu, a to se vidi kod vrhunskih štopera poput Tijaga Silve i Davida Luiza iz reprezentacije Brazila.

Oni neka mu budu uzor, neka ga uvek motivišu na treninzima da radi naporno, zahtevno i pravilno. Inače, ima ogroman prostor za napredovanje i s pravom tvrdim da je budućnost vranjskog fudbala.

Želim mu uspešnu karijeru, da moralno voljne kvalitete digne na najviši nivo i da mu svaki trening i utakmica budu novi izazovi – navodi Ristić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: