Luka prvak sveta

Lokalni sport - Utorak 15.10.2013 - 14:47

Luka Jović, mladi karatista KK Freniks iz Vranja, osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju na karate prvenstvu sveta za mlade, poznatom kao 6. Kohai karate kup.

Osvajači medalja Osvajači medalja

Ostali takmičari ovog kluba osvojili su dve bronzane medalje, jedno peto mesto, tri šesta i jedno osmo, što je jedan od najboljih rezultata kluba na dosadašnjim takmičenjima.

Prvenstvo sveta u karateu za mlade organizovano je u dvorani Spensa, u Novom Sadu, minulog vikenda, a učestvovalo je preko 1500 takmičara iz 35 zemalja koji su nastupili u disciplini kate i borbe, pojedinačno i ekipno.
 
Slavica Nikolić, trener KK Feniks, nosilac crnog pojasa IV dan ne krije oduešvljenje jer jer je krunisan jedan  mukotrpan rad na treninzima i ranijim takmičenjima.

- Ovo takmičenje je od velikog značaja za naš klub, a uspeh vredan jer smo na pravi način reprezentovali grad Vranje i državu Srbiju.

Ispunili smo cilj naše uprave da na što kvalitetniji način radimo sa mlađim selekcijama i stvaramo vrhunske takmičare i reprezentativce u njihovom uzrastu.

Zato nam je velika čast što smo na svetskom prvenstvu za mlade učestvovali sa osam takmičara – kaže Nikolićeva.

Rezultati takmičara KK Feniks: Luka Jović, I mesto, prvak sveta; Nevena Novković III mesto, Danica Milosavljević III mesto, Luka Antić V mesto, Milan Milekić VI mesto, Andijana Novković VI mesto, Dimitrije Stojilković VI mesto i Bogdan Trajković VIII mesto.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: