“Nikolić Akademija” ispisala istoriju

Lokalni sport - Ponedeljak 12.05.2014 - 09:07

Vranje - Ženski košarkaški klub “Nikolić Akademija” odigrala je svoj prvi zvanični meč, u Letnjoj ligi grupa Leskovac i izgubila od favorita ekipe “Aktavisa” iz Leskovca, sa 65:45 i ostavila solidan utisak.

Košarka žene Košarka žene

Košarkašice “Nikolić Akademije” iz Vranja, utakmicom sa “Aktavisom” u Leskovcu, ući će u istoriju ženske košarke na ovim prostorima. Devojke trenera Predraga i Srđana Nikolića odigrale su prvu takmičarsku utakmicu u ženskoj košarci, jednog kluba iz Vranja.

Deseti maj 2014. godine, će tako biti upisan kao datum kada se počela igrati ženska takmičarska košarka na ovim prostorima.

- Pobeda na ovom meču pripala je iskusnijem domaćem timu, koji je do aprila igrao kadetsku Jadransku ligu sa klubovima iz bivše SFRJ. Mogli smo da dođemo do povoljnijeg rezultata, ali značaj prve utakmice i trema učinile su svoje da se meč završi sa 20 poena razlike u korist Leskovčanki.

“Aktavis” je u svojim redovima imao juniorsku reprezentativku, Filipovićevu, koja je postigla 27 koševa od toga 5 trojki i bila najbolji akter meča. Vranjske košarkašice se nisu obrukale, pa su Emilija Trajković sa 13 poena i tri trojke i Anđela Stošić sa istim brojem koševa dobro parirale domaćim košarkašicama.

Istakla se i Dorotea Stošić sa 10 poena. I ostale devojke dale su pun doprinos ovoj istorijskoj utakmici – navode treneri Srđan i Predrag Nikolić  
 
Ovo je bio prvi meč prvog kola Letnje srpske lige, a u drugom kolu u subotu KK “Nikolić Akademija” u sali Medicinsko-Hemijske škole dočekuje u subotu  ekipu “Topličanin” iz Prokuplja, tim koji je u tek završenoj sezoni igrao u Drugoj ligi.

KK "Aktavis" – KK “Nikolić Akademija” 65:45
Po četvrtinama: 16:06, 09:08, 14:14, 26:17.
Hala: Sajmište u Leskovcu
Gledalaca: 100
Sudije: Petrov i Bogdanović (Leskovac)

KK “Aktavis”: Pejić, Kolić 2, Ilić, I.Tasić 1,Stojanović, Filipović 27(5), S.Tasić 2, Milović 7(1), Maloduš 5, Zdravković 11(2), Savić 10(1), Pavlović.

KK “Nikolić Akademija”: Micić 2, S.Arsić 7, Mišić, Kankaraš, Nikolić, Trajković 13(3), Miljković, D.Stošić 10, Stojiljković, D.Arsić, Stoilković, A.Stošić 13(1).

Igrač utakmice: Filipović (Aktavis).

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: