Opšta bežanija dece iz Dinama

Lokalni sport - Nedelja 12.05.2013 - 11:09

Uprava FK Dinama iz Vranja, na predlog tim mendžera Zvonka Đorđevića, odlučio je da svi polaznici škole fudbala u klubu plaćaju mesečnu ćlanarinu od 1.000 dinara.

Ovako su do skora izgedale Dinamo nade na okupu Ovako su do skora izgedale Dinamo nade na okupu

- To je dovelo do opšte bežanije dece iz kluba, jer većina njih je siromašna čiji roditelji ne rade i jedva preživlajvaju.

Grehota je to, trebalo je videti suze u dečjim očima dok su napuštala stadion – kaže jedan od zaposlenih u FK Dinamo.

Đorđević se, prema rečima našeg sagovornika, pravda time što se članarina plaća u svim klubovima po Srbiji, onim bolje organizovanim, jer je to jedini uslov da mlađe kategorije funcionišu i opstanu.

- Đorđević zaboravlja da je ovo jug Srbije i da je Vranje trenutno jedan od najsiromašnijih gradova u celoj Srbiji.

Drugo, zaboravlja da po Zakonu ne sme da se naplaćuje člaanarina u klubovim koji su na budžetu opštine jer se oni finasiraju parama poreskih obveznika Vranja, znači parama roditelja dece koja su po klubovima – ističe sagovornik.

Pogubna politika koju sprovede čelni ljudi Dinama uz pomoć tim menadžera iz Beograda dovela je smanjenja broja dece, posebno u petlićima.

- Nemoralno je naplaćivati ćlanarinu kada petlići na terenu, koji je danima neokošen, ne mogu da izvode treninge. Ovo je velika bruka i sramota za Grad!

Zbog visoke trave petlići Dinama igraju protiv vršnjaka iz OFK Vranje umesto na Gradskom na stadionu Jumko.

Sledeće, i kada se teren okosi, a moraće jer će se pojaviti zmije kao pre par godina, ono tek treba  videti.

One rupe, jaruge, onu utrinu na kojoj će deca mogu da dožive razne trajne  povrede zbog toga što nikom ne pada na pamet da se teren makar za početak prska vodom i izvalja, kad već u zmskom periodu nije semenski obnovljena trava – navodi sagovornik.

On tvrdi da dok nije članarine, treneri Dragan Kostić Ćufta, Joca Ristić i Nikola Ilić su uspeli da okupe oko 200 dečaka.

Kostić, iskusan trener i legenda kluba dao je ostavku razočaran onim što se radi u klubu.

Nakon toga, zbog pogoršanja zdravlja ostavku je dao i Joca Ristić, koji je idejni tvorac jedne uspešne sezone u mlađim kategorijama kada su uspesi bili sa svim selekcijama.

Trenutno, u  najmlađoj genreraciji petlića koju je vodio Ristić, u kojoj je bilo 70 dečaka polaznika, ima 25 do 30, sa tendencijom daljeg opadanja.

Trener je novopstavljeni Dragan Stojanović Firga, bivši igrač Dinama i Radničkog iz Niša, a trenutno i trener seoskog kluba Pavlovac, gde još uvek aktivno igra sa 55 godina života.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: