"Razbijač" - univerzalni napadač

Lokalni sport - Nedelja 11.08.2013 - 11:18

Tihomir Tika Stamenković, rođen je 1997. godine, a igra za kadete Dinama iz Vranja sa velikim uspehom.

Stamenković Stamenković

Poseduje sjajnu fizičku konstituciju, korektnu tehniku, dobru duel igru, jak i precizan šut.

- Kada je maksimalno fizički pripremljen i kada je u redovnom takmicarskom procesu igra standardno dobro, igrač je koji teze ulazi u formu zbog same fizičke konstitucije, ali kada uđe u ritam igra veoma zahvalan i poželjan za svaki tim.

Može da igra na više pozicija u timu, pravi univerzalac. Za njega je potrebno strpljenje trenera, treba ga sačekati – kaže trener Joca Ristić.

Stamenković je klasičan napadač, u špicu, po levoj i desnoj starni.

- Izuzetno je opasan po gol protivnika kada je leđima okrenut od gola jer zna da napravi dubinu kao špic i da sačuva loptu u nogama ili odigra povratni pas.

Fizički je jak, može da izdrži pritisak odbrambenih igača protivnika I napravi potreban višak za gol šansu – ističe Ristić.

Ove sezone se očekuje da bude nosilac igre u selekciji kadeta.

- Kadetska selekcija je u deficitu sa klasičnim špic igračem tako da tu treba da traži svoju šansu i iskoristi je na najbolji način, ima mogućnosti da radom napreduje, da se konstantno nadograđuje.

Neophodno mu je što veći broj utakmica i treninga. Treba da povrati samopouzdanje i očekujemo od njega golove – tvrdi Ristić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: