Šta će biti sa Dinamom?

Lokalni sport - Petak 05.07.2013 - 01:08

Ovih dana ljubitelji fudbala, posebno navijači Dinama iz Vranja sa pravom se pitaju: “Šta će biti s kućom”? Neće biti, valjda, po onoj Kovačevićevoj iz “Maratonaca”: “Zapalićemo je”!

Sa mečeva Dinama Sa mečeva Dinama

Da su mnogi digli ruke od Dinama govori činjenica da javnost ne može da se nigde informiše o daljim planovima kluba, s obzirom da je predsednik Dragan Popović dao ostavku, a ostali čekaju šta će im narediti gradonačelnik.

Verovatno i sam gradonačelnik ne zna šta će sa Dinamom, u trenutku kada treba da čeka u red za šampanjac, ali zbog funkcije i vlasništva grada nad klubom moraće da preduzme hitne odluke kako bi zaustavio dalje narušavnje ugleda nekada uzornog sportskog kolektiva.

Ono što se ovih dana priča po vranjskim sportskim kuloarima je da će Dinamo i dalje biti član Srpske lige “Istok” jer nekoliko klubova, zbog teške i nepremostive finasijske situacije, nameravaju da odustanu od takmičenja.

Tako se pronela vest da niški Car Konstantin nema para za takmičenje u ligi, a potom i SFK Moravac iz Predejana, novi član lige, o čijom budućnosti odlučuju prebogati vlasnici iz tog malog mesta.

Priča se da nemaju više interesa da sipaju u bure bez dna.

Ono što je sigurno od ove sezone neće biti formirane tri zone već ostaje jedna, Niška fudbalska.

Takve priče podstiču na dobro raspoloženje, uprkos tankoj kasi, čelne ljude Dinama o nastavku započetog rada na stvaranju “brenda” od Dinama, naravno, ukoliko ih ima. A, ima ih, uprkos tome što su doprineli da Dinamo i vranjski sport dožive najveće poniženje u svojoj istoriji.

Zato se ljubitelji sporta i navijači s pravom pitaju: “Da li neko u ovom gradu ima savest da shvati da treba da podnese ostavku na funkcije u klubu, bez obzira ko je i koliko zaslužan za sportsko posrnuće”?

Nema, jer svi smatraju da su svi drugi krivi samo oni ne. Što bi rekli Vranjanci: “Došlo vreme ljudi sa đon obraz”!  

Ljudi, koji umesto da preduzmu mere na što hitnije ozdravljenje Dinama, tako što će otići iz kluba, učestvuju u organizaciji radničko-sportskih igara naravno pod patronatom Samostalnog sindikata, koji i sam ne zna zašto postoji.

Da li zbog radnika ili riba za slave?!

Ironije radi, na takvim igrama pobedili su, a potom organizovali slavlje (ne)radnici iz Sportskog saveza Grada Vranja sa svojim komandatom, koga nazivaju Čak Noris.

Kako reče jedan od njih: “Kada je došao raspložen do sto i jedan, jer se prase čurilo na stolu, trepkali smo kao magarice u trnje i čekali da zapazi naš blaženi osmejak upućen njegovoj brizi o našoj plati, danas, kada retko ko radi”.

Naravno, treba reći da i među njima ima radnika, izuzetnih sportskih radnika, ali su na margini i  u tolikoj manjini da se njihov rad retko primećuje.

 

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: