Startuje Letnja liga u košarci

Lokalni sport - Petak 09.05.2014 - 16:16

Vranje - Letnja liga u košarci u regionu Leskovac počinje od subote, 10. maja u muškoj i ženskoj konkurenciji i odlučivaće ko će se plasirati u Drugu regionalnu košarkašku ligu grupa Istok.

Letnja liga košarka Letnja liga košarka

I ove godine Letnja liga ili nekada poznatija kao “beton liga” igraće se po košarkaškim regionima. Za klubove iz Južne Srbije ligu će voditi kancelarija KSS iz Leskovca a komesar će biti savezni sudija Milan Nikolić.

Interesantno je to da će se po prvi put od kada se igra košarka u ovim krajevima igrati i ženska letnja Srpska liga što će doneti veću draž ovom takmičenju. Pobednik ženske lige ima direktan prolazak u Drugu ligu koja je po snazi drugi rang u Srbiji.

- Za Vranje će ovo biti istorijski trenutak jer će po prvi put igrati takmičarske utakmice na seniorskom nivou novi klub Nikolić Akademija iz Vranja, sa ženskom i muškom selekcijom. Vranje sa malim broj ženskih klubova u gradu, samo dva, dobio je još jedan što je veoma važno za razvoj ženskog sporta.

Ako se od strane grada prepozna značaj ženske košarke ovaj sport imaće lepu perspektivu, u protivnom biće to samo jedan nastup i pokušaj da se nešto vredno uradi u sportu – kažu za OK Radio treneri u klubu Predrag Nikolić i Srđan Nikolić.

Bode oči i to da u takmičenju, posle dugo godina, nema selekcije najstarijeg kluba na ovim prostorima, Juga iz Vranja. Talentovana generacija kadeta je uskraćena za usavršavanje kroz ovu ligu  neodgovornom odlukom čelnika kluba koji su, igleda, zaključili da im takmičenje mlađih kategorija nije potrebno.

Igraće ekipe: Morave iz Vladičinog Hana, Radnika iz Surdulice, Radana iz Lebana, Jablanice iz Medveđe...Ovo je još jedna odluka ljudi iz kluba koja vodi totalnom uništenju vranjske košarke.

Raspored klubova po ligama:

Ženska letnja liga: Aktavis (Leskovac), Topličanin (Prokuplje), Radnik (Surdulica), Nikolić Akademija (Vranje). U prvom kolu Nikolić Akademija igra utakmicu u Leskovcu sa ekipom Aktavisom

Muška letnja liga: Borac 016, Omladinac 016 (Leskovac), Danilo Bošković (Grdelica), Nikolić Akademija (Vranje), Moravac (Pečenjevac). U prvom kolu Nikolić Akedamija je slobodna.

Muška letnja letnja liga van konkurencije: Radan II, Morava II, Radnik II, Jablanica II.

Dušan Đorđević

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: