Vlada Cincar uspešan u Primeri

Lokalni sport - Četvrtak 29.08.2013 - 00:26

Vlada Stošić Cincar, rođen u Vranju a legenda Crvene Zvezde, za kojom je postao prvak Evrope i sveta, danas je spoortski direktor Betisa iz Sevilje, gde živi sa porodicom.

Stošić Stošić

Uprkos skromnim sredstvima napravio je ekipu koja se 2011. vratila u Primeru, a za dve godine stigla blizu plasmana na evropsku scenu.

Time je Stošič pokazao da ima “njuh” za dovođenje jeftinih, ali pravih pojačanja koja kasnije postaju asovi. Po tome je izuzetno cenjen u Španiji.

Vlada Stošić je zbog uspeha Betisa dospeo na stranice uglednog šapnskog dnevnika “Marke”, koja ga je predstavila kao jednog od graditelja uspona zeleno-belih iz Sevilje.

Nekadašnji vezista Crvene zvezde je 2010. postao sportski direktor kluba iz Andaluzije, koji se narednog leta vratio u Primeru, prvu sezonu završio na 14. mestu, da bi minule usledio bum, ekipa se probila na sedmu poziciju.

- Postepeno smo gradili ideju po kojoj možemo da igramo na međunarodnoj sceni, sad smo došli u tu poziciju.

Govorilo se da je ovaj tim precenjen, da kod nas rade beskorisni i nesposobni ljudi, međutim, i pre početka sezone govorio sam da je naša ekipa bolja nego prošlogodišnja - podseća Vlada Stošić u razgovoru za “Marku”.

Kakav je posao u funkcionerskoj ulozi napravio bivši igrač ovog kluba (1994-1996) najbolje ilustruje podatak da je u lanjsku rekonstrukciju tima uložio svega oko 2,5 miliona evra.

Doduše, mnogi su stigli na pozajmice, ali to ne umanjuje uspeh ekipe koja je jedno od prijatnih iznenađenja Primere.

- Ljudi znaju šta smo sve uradili za prethodne tri godine, u naredna dva meseca učinićemo sve da navijače uverimo kako činimo prave stvari za njih.

Stvorićemo tim gladan uspeha, od pojedinaca spremnih da dokažu kvalitet -  dodao je za “Marku” Vlada Stošić, uz pohvale na račun trenera Pepea Mela, koji će se u klubu zadržati do 2017. godine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: