Vranjski "Sokolovi" prvo sa komšijama

Lokalni sport - Petak 08.03.2013 - 09:56

Prvenstvo Srbije u ragbiju prvi put će se ove godine igrati u tri stepena takmičenja.

Ja jedne od utakmica Sokolova Ja jedne od utakmica Sokolova

U elitnom rangu nastupiće šest ekipa, kao i u drugoj ligi, dok će treću diviziju činiti pet timova.

Titulu šampiona ponovo brani Dorćol, a prvak Srbije će biti krunisan u novembru.

Druga liga će ove godine biti igrana po istom principu kao prošlogodišnja B grupa, s tima da je sastav konferencija podeljenih po geografskom principu drugačiji.

Konferenciju „sever“ činiće Stari grad, Radnički iz Beograda i banjalučki Bijeli zečevi, koji će u srpskom takmičenju igrati na osnovu specijalnih veza između Srbije i Republike Srpske.

U južnoj konferenciji vranjskom Sokolu i Morava Gepardima iz Leskovca pridružuje se bivši vicešampion Car Lazar.

Kruševljani su zbog odustajanja od takmičenja prošle godine izgubili pravo na učešće u višem rangu, pa će pokušati da se dobrim igrama tokom 2013. izbore za eventualni povratak u elite naredne sezone.

Drugoligaški karavan startuje kada nastupi pauza u Prvoj ligi, a reprezentacija krene sa obavezama u maju, prekida se nakon Kupa i četvrtog kola krajem juna, a nastavlja prvog vikenda septembra.

Završnica takmičenja se igra u oktobru sa finalnom utakmicom 2. ili 3. novembra. U Drugoj ligi će ponovo biti odigrano 15 utakmica.

Od ove sezone uvodi se treći rang takmičenja za nove i klubove koji prvi put nastupaju u seniorskim takmičenjima.

Po jednokružnom bod sistemu i jednu fonalnu utakmicu za titulu prvaka boriće se pančevački Vojvoda i beogradski Voždovac, Policajac, zemunski Zmaj i ragbi 13 sekcija Vojne akademije.

Predviđeno je da utakmice Treće lige budu igrane u terminima istim kao i drugoligaški mečevi, ali je zbog činjenice da su u pitanju uglavnom mladi klubovi predviđeno da se za najveći broj od predviđenih 11 utakmica termini dogovore između samih učesnika.

Stoga sa rezervom treba uzeti provizorni datum finala 5. ili 6. novembar.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: