EVROLIGA: ABA je pogrešila, tražimo rešenje

Nacionalni sport - Ponedeljak 25.02.2013 - 09:14

Zvaničnim saopštenjem Evrolige potvrđeni navodi njenog direktora za komunikacije, ali je ostavljen prostor za kompromis.

Dijego Fernandez bio je u pravu, Josip Bilić nije, ali ima nade za Igokeu (ili Crvenu zvezdu Telekom)!

Evroliga je na svom zvaničnom sajtu objavila saopštenje, kojim precizira da je za ulazak iz ABA lige u Evroligu merodavan samo konačan plasman, utvrđen rezultatima Fajnal fora.

Evroliga je naglasila da nije tačna izjava Josipa Bilića, data i našem portalu, u kojoj je direktor ABA lige naglasio: "Mi smo ti koji određujemo kako će se iz ABA lige ići u Evroligu".

Saopštenjem iz Barselone jasno je stavljeno do znanja kako je to definisano propozicijama Evrolige, koje se na istovetan način primenjuju na sve nacionalne i regionalne lige sa direktnom prohodnošću ka Evroligi.

Ipak, postoji šansa da se SAMO OVE SEZONE iz regionalne lige ide u elitu onako kako se mesecima unazad pričalo, dakle, da učesnici Evrolige budu šampion regularnog dela sezone i konačni pobednik takmičenja.

Evroliga na tom polju vodi razgovore sa Radovanom Lorbekom, koji je predsednik ABA lige i član Borda Evrolige.

Cilj tih razgovora je da budu zaštićeni sportski interesi klubova učesnika ABA lige 2012/13.

Do rešenja bi trebalo da dođe u narednih nekoliko dana...

Trenutno stanje na tabeli ABA lige je takvo da Igokea ima najveće šanse da obezbedi prvo mesto pred Fajnal for, ali Zvezda može da je svrgne sa vrha, ukoliko u preostala četiri kola zabeleži dve pobede više.

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: