ABA: Partizan teško do pobede

Nacionalni sport - Nedelja 06.01.2013 - 11:18

Košarkaši Partizana pobedili su Cibonu kod kuće sa 74:68 u 16. kolu ABA lige i sada dele drugo mesto sa Crvenom zvezdom sa skorom 11-5.

ABA: Partizan teško do pobede ABA: Partizan teško do pobede

Meč je obeležio incident početkom druge deonice, kada su pripadnici navijačke frakcije „Zabranjeni“ izbačeni iz hale.

Do kraja, u veoma tvrdom meču Partizan je slavio zahvaljujući trojkama Vestermana i Lučića, a zatim i polaganjem uz faul Milosavljevića.

Najefikasniji kod Partizana bio je Dragan Milosavljević sa 15 poena (6-10 iz igre, 5sk), Vladimir Lučić ubacio je 13, Dru Gordon 11 (7sk), a Davis Bertans 10 poena.

Deril Stroberi predvodio je Cibonu sa 19 poena i 7 skokova, Zubčić je dao 14, Žižić 13, a mladi Šarić 12 poena. To nije pomoglo Ciboni da izbegne deseti poraz u sezoni.

U sledećem kolu Partizan gostuje Širokom, a Cibona dočekuje Krku.

U mečevima odigranim ranije, Split je iznenadio Cedevitu, Radnički je poražen od Igokee, dok je Crvena zvezda Telekom rutinski slavila u Ljubljani protiv Olimpije.

Tekstualni prenos meča:

Početak meča obeležen je lošim šutom iz igre, uz veliki broj grešaka. Partizan se nešto bolje snašao i uspeo trojkom Lučića da se odlepi na plus pet, ali je Cibona uspela da se održi rezultatski.

Pored Lučića, koji je postigao šest poena u prvoj četvrtini. istakao se još i Gordon koji je dodao četiri poena, bez promašaja iz igre. Sa druge strane, 'Vukove' predvodi odlični Stroberi, koji je postigao devet od 14 poena svoje ekipe u prvoj deonici.

Na početku druge deonice došlo je do velikog incidenta u hali 'Pionir'. Naime, 'Zabranjeni' su zapalili nekoliko baklji, da bi nakon toga zasuli teren sitnim predmetima i petardama. Sudije i ceo igrački i stručni kadar Cibone napustio je parket, a sudije zahtevaju da se tribina sa navijačima isprazni.

U jednom trenutku je trener 'crno-belih' Dule Vujošević ušao u verbalni sukob sa pomenutim pristalicama na trbini.

Ovakav epilog se mogao i naslutiti, s obzirom da je pre početka meča došlo do manjeg incidenta između zaraćenih frakcija.

Posle pauze od oko 20 minuta, i izbacivanja "Zabranjenih" iz hale, igrači su se na oduševljenje preostale publike vratili na parket i počeli zagrevanje.

U trenutku kada su izbili incidenti Partizan je vodio 19:16.
partizan statistika igrača
'Crno-beli' su se bolji snašli posle nastavka meča. Bertans je vezao pet poena i odveo na Partizan na plus 8, ali su Zagrepčani, kao i u prvoj deonici, uspeli da se poenima Stroberija i, sve boljeg, Zubčića ostali rezultatski u meču.

I dalje se igra jako nervozno, uz veliki broj grešaka, stiče se utisak da je Partizan uz malo više koncentracije mogao da se 'odlepi'. Kovačević je u poslednjem minutu doveo Cibonu na samo koš zaostatka, da bi Milosavljević sa linije penala postavio 40:36.

Zagrepčani su mnogo bolje počeli treći period, Šarić je kompletirao seriju 8-1 za vođstvo gostiju 44:41, posle čega je trener Vujošević zatražio tajm aut.

Partizan nikako nije mogao da postigne koš, a Cibona nije iskoristila nekoliko prilika da se dodatno ’odlepi’.

Posle koša Žižića Cibona je povela 48:42, a onda je Partizan konačno prekinuo sedmominutni post bez koša iz igre – Gordić je dao trojku, a zatim je pogodio i Gordon za 48:47.

Probudili su se i navijači u Pioniru, ’crno-beli’ su zaigrali i čvršće u odbrani, pa je na kraju treće deonic bilo nerešeno 51:51.

Igralo se u serijama, prva je počela Cibona i došla do vođstva 58:53, ali onda Partizan odgovara nizom od sedam poena – pogoci Milosavljevića i Vestermana, a onda i trojka Bertansa za oduševljenje u Pioniru (60:58).

U jednom trenutku delovalo je da je Partizan preuzeo kontrolu, ali loše izvođenje penala domaćih držalo je Cibonu u igri. Šarić se razigrao u redovima gostiju, ali su crno-beli dali dve trojke u nizu – prvo Vesterman, a onda Lučić za tri poena viška (69:66).

Zatim je Milosavljević igrom jedan na jedan rešio jedan loš napad Partizana – probio je pored Zubčića i pogodio uz faul – 72:66 na pedesetak sekundi do kraja, čime je meč prelomljen.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: