Andrea: Najteža i najlepša sezona

Nacionalni sport - Sreda 31.12.2014 - 07:47

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović prvi je predstavnik Srbije koji je obezbedio plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Andrea Arsović Andrea Arsović

Ona je do vize za Brazil došla osvojivši peto mesto na Svetskom prvenstvu u Granadi u disciplini vazdušna puška 10 metara ukupnim skorom od 143,3 kruga. Arsovićeva je u intervjuu za B92 rekla da je ponosna jer je prvi sportista iz Srbije koji se plasirao na Olimpijske igre…

Za nju je 2014. bila izuzetno uspešna. Kvota za Rio, Kristalni srebrni globus na Svetskom kupu u Azerbejdžanu, bronza sa Svetskog kupa u Minhenu, ekipno zlato i srebrna medalja na Evropskom prvenstvu u Moskvi, samo su neka odličja koje je ove godine Andrea osvojila na međunarodnim takmičenjima.

- Veliko opterećenje je palo sa mojih leđa jer je cela sezona bila posvećena baš tom takmičenju i osvajanju kvote. Drago mi je što sam uspela, ponosna sam što sam prvi sportista iz Srbije koji se plasirao na Olimpijske igre. Moja disciplina će biti prva koja će se održati, tako da sve nekako kreće od mene. Ipak, mnogo je rano da pričam o bilo čemu, jer imam još skoro dve godine do takmičenja, drugi sportisti još nisu ni imali priliku da ostvare plasman. Dug je put koji treba da se pređe do Olimpijskih igara, kaže Andrea.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: