ASL: Partizan deklasirao Vojvodinu

Nacionalni sport - Nedelja 12.05.2013 - 11:48

Košarkaši Partizan mt:s savladali su u gostima Vojvodinu Srbijagas rezultatom 100:85 u 10. kolu Agroživ Superlige Srbije.

ASL: Partizan deklasirao Vojvodinu ASL: Partizan deklasirao Vojvodinu

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Bogdanović Lovernj i Bertans sa 15 poena, dok je najveći otpor crno-belima pružio Dragan Zeković koji ubacio 18 pogodaka.

Partizan je ključnu prednost stekao već u prvom periodu kada je imao plus 20 poena. Domaći tim je rešio u svoju korist drugi i treći kvartal, ali nije uspeo ni u jednom trenutku da se vrati na zaostatak manji od dvocifrenog.

U drugom meču kola Metalac je bio ubedljiv protiv Slobode sa 89:56, dok se druga dva meča igraju u nedelju. Od 12:30 u derbiju kola Mega Vizura dočekuje Radnički, dok od 20:00 Crvena zvezda gostuje Konstantinu u Nišu.

Tok meča:
1/4 Furiozan početak 'crno-belih'

Gostujući tim je bolje otvorio utakmicu, samo se Leo Vesterman nije upisao u listu strelaca u prvih pet minuta - Milosavljević je ubacio pet, Lovernj četiri, a Milutinov i Lučić po dva. Sa druge strane jedini raspoloženi je Radomir Marojević sa četiri postignuta poena.

Mladi centar 'crno-belih' Milutinov se našao u problemima sa ličnim greškama, već u šestom minutu je načinio treću, što je iskoristio Marojević za svoje nove poene, ipak i dalje velikih 16:8 za Partizan. Za sada sve polazi za rukom izabranicima Duška Vujoševića, Lučić je promašio dodatno slobodno bacanje posle prekršaja Kalinića, ali je iz odbojke Lovernj pogodio i doneo prvu dvocifrenu prednost svom timu.

Vojvodina igra veoma nervozno, već pet lopti su izgubili spoljni igrači domaće ekipe. Serijom 12:0 'crno-beli' stižu do 20 poena prednosti, 28:8. Posle četiri minuta bez poena Filip Čović je pogodio trojku, ali su 'crno-beli' nastavili da zasipaju koš protivnika i četvrtinu završili sa 33:14.
2/4 Buđenje Vojvodine

Drugu četvrtinu je sjajno otvorio Davis Bertans, najpre je reagovao blokadom u odbrani, u kontri pogodio za dva, a u sledećem napadu asistirao Gagiću za zakucavanje. Nema promena u igri Vojvodine, pogodili su samo tri od 13 šuteva u dosadašnjem delu meča.

Jedini vredan pomena u domaćem timu je centar Marojević, zabeležio je 12 poena i iznudio pet faulova protivnika. Sa druge strane nema dvocifrenih košarkaša, Lovernj je ubacio devet, a Milosavljević i Lučić po sedam pogodaka.

Pokušala je Vojvodina da se vrati u igru, za 90 sekundi su ubacili šest poena, ali je tu seriju prekinuo Lovernj sjajnim zakucavanjem. Domaćin smanjuje zaostatak, 47:35 za 'crno-bele'. Završnicu poluvremena obeležili su uzastopni poeni obe ekipe, najpre 4:0 Vojvodine, na šta je Partizan odgovorio sa 5:0. Timovi imaju preko 50 odsto procenat šuta izvan linije 6,75.

Na pauzu se ide sa prednošću beogradskog tima, 60:42. Najefikasniji u redovima 'crno-belih' je Lovernj sa 15 poena i indeksom 21, Davis Bertans je ubacio 12, bez promašaja iz igre, dok je i dalje jedini igrač sa više od deset poena kod domaćeg tima Marojević, sa 12 pogodaka.
3/4 Konfuzna igra, Čović drži Vošu

Samo dva poena su viđena u prva dva minuta treće četvrtine, Marojević je burno negodovao posle odluke sudija da mu dosude ličnu grešku u duelu sa Lovernjom. Dobio je tehničku grešku koju je Lučić materijalizovao sa linije za slobodna bacanja. To su bili jedini poeni za gostujući tim, Partizan je bez pogotka iz igre već tri minuta.

Nastavlja se konfuzna igra ekipe Duška Vujoševića, a Milutinov je zaradio petu ličnu grešku već u 25. minutu. Gosti razliku održavaju poenima sa linije slobodnih bacanja, dok Vojvodina izgleda veoma organizovanije kada napadom komanduje Filip Čović (8/8 za 1 poen)', ali ne uspeva da zaostatak spusti ispod deset poena.

Blokade Bertansa i Lovernja nisu donele živost Partizana u napadu, Gordić je u kontri promašio zakucavanje, ali je na pravom mestu bio Dejan Musli. Pred poslednji kvartal rezultat glasi 75:63 za goste, a četvrtinu je dobila Vojvodina, 21:15.
4/4 Nalet i sigurna završnica Partizana

Poslednjih deset minuta otvorio je Bogdan Bogdanović, pogađao je iz svih pozicija i uz pomoć centra Đorđa Gagića je stvorio seriju od 11:2, za novo vođstvo Partizana od preko 20 poena. Mladi bek 'crno-belih' je bio zapažen i na drugoj strani, faulirao je Marojevića i obezbedio mu da napad završi sa nova tri poena.

Prvi skakač i strelac domaćih Marojević je u 35. minutu morao da napusti igru zbog petog faula. Postigao je 15 poena uz šest skokova. Partizan je nastavio da gubi lopte, do sada ukupno 14. U poslednjem minutu 'crno-beli' su stigli do stotog poena, a konačan rezultat iznosi 100:85.

Partizan će biti usamljen na prvoj poziciji tabele Agroživ Superlige Srbije bar do nedelje u 12.30, kada Mega Vizura dočekuje Radnički Kragujevac.

Raspored 10. kola:
Subota:
Metalac - Sloboda
Partizan - Vojvodina 100:85
Nedelja:
Mega Vizura - Radnički
Konstantin - Zvezda

1. Partizan 8/2 16
2. Mega Vizura 7/2 16
3. Zvezda 6/3 15
4. Vojvodina 6/4 15
5. Radnički 5/4 14
6. Metalac 2/7 11
7. Sloboda 2/7 11
8. Konstantin 1/8 10

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: