Čović: Ko to trguje decom?

Nacionalni sport - Ponedeljak 14.01.2013 - 20:28

Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da će klub ispitati šta se krije iza odlaska još dva talenta iz škole ‘crveno-belih’.

Nebojša Čović Nebojša Čović

Tokom vikenda objavljeno je da su Veljko Simić i Nemanja Maksimović odlučili da odbiju ponude za novi ugovor, odnosno poziv na pripreme, a u Zvezdi ističu da postoji osnovana sumnja da su tako postupili po nagovoru svojih zastupnika.

Obojica 17-godišnjaka sarađuju sa švajcarskom agencijom “Graf sport internešnel” i u klubu smatraju da je u pitanju pokušaj otimačine darovitih fudbalera, kako bi oni, bez mogućnosti Zvezde da to spreči, bili prodati inostranim klubovima po sticanju punoletstva. U Ljutice Bogdana nameravaju da o svemu obaveste nadležne državne organe, ali i FSS i FIFA.

Na pitanje da li su uticali na Simića i njegovog oca da odlažu pregovore o Zvezdinom predlogu ugovora, iz pomenute agencije uveravaju da je istina drugačija.

“Sve to nema nikakve veze s našom agencijom, niti je u pitanju bilo kakav novac, menadžeri ili neki drugi klubovi. Jednostavno, Simićevi roditelji hoće mesec dana da razmisle o svemu, osećaju i oni turbulencije u Zvezdi i žele da povuku najbolji potez za svoje dete. Mi se u to nećemo mešati, niti imamo nešto protiv kluba”, rečeno je “Novostima” iz agencije Kristofa Grafa, “Uostalom, Veljko je i prvi ugovor sa Zvezdom potpisao na sugestiju naše agencije, a neka se u klubu zapitaju zašto im njihovi mladi igrači ne veruju”.

S druge strane, Čović tvrdi da Grafovi navodi nisu istiniti.

“To je laž. Gospodin Graf se umešao ne samo u slučaju Veljka Simića, već i kod Nemanje Maksimovića. Zaboravio je, izgleda, da ne može da se trguje maloletnicima, da je to kažnjivo. A ukoliko to zaista rade roditelji, onda je u pitanju trgovina sopstvenom decom. Kako bilo, reč je o otimačini, o čistoj krađi”, ističe Čović.

U Zvezdi po zom pitanju žele da idu do kraja i ispitaće umešanost pojedinih bivših igrača kluba.

“Ne znam da li se iza svega krije gospodin Vladimir Jugović, ali i to ćemo videti. Ako se ispostavi da je tako, onda su izgleda tačne priče da postoje zvezdaši koji vole klub do poslednjeg evra, čak i do duga od 50 miliona. Ali rešićemo i to, saznaćemo zašto smo kao klub došli u ovakvu situaciju. Sve ćemo prijaviti FSS i FIFA, a pozvaćemo i nadležne državne organe, jer ovo već izlazi iz okvira naših mogućnosti. Vreme je da država sve ispita, da vidimo može li tako da se otima, ko to i zbog čega radi”, poručio je Čović.

Prema rečima potpredsednika Zvezde, protiv obojice igrača pokrenut je disciplinski postupak. To je zatražio i trener Aleksandar Janković, ogorčen postupcima dvojice mladića.

“Za mene je takvo ponašanje dečaka od 17 godina neverovatno. Šokiran sam njihovim stavom i žao mi je što su dozvolili da neko drugi zarad ličnih interesa stavi veliki znak pitanja iznad njihovih karijera. Ali neka znaju i oni i drugi da niko neće čašćavati Zvezdu svojim prisustvom”, poručio je Janković.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: