Danas će se znati finalisti kupa u fudbalu

Nacionalni sport - Sreda 17.04.2013 - 09:11

Stadion Partizana biće mesto na kojem će se 8. maja odlučiti o osvajaču trofeja u Kupu Srbije, a kandidati za pehar su Vojvodina, OFK Beograd, Javor i Jagodina. Da bi se plasirale u samu završnicu sve četiri ekipe moraće da naprave još po jedan korak, s tim da su Novosađani i Ivanjičani u blagoj prednosti. U prvom meču polufinala Vojvodina je sa 1:0 pobedila OFK Beograd, a Javor Jagodinu identičnim rezultatom. Međutim, "romantičari" i "ćurani" imaće priliku za revanš i to na svom terenu.

OFK Beograd već je četiri puta osvajao trofej nacionalnog kupa (Jugoslavije + jedan kao BSK), dok je Vojvodinin maksimum bilo finale i to pet puta (Jugoslavija, Srbija). Rezultat je na strani Novosađana, a ulogu favorita prepustio im je i trener "romantičara" Zoran Milinković.

- Vojvodina je favorit u našem duelu, ali nadu da pobedimo ne može niko da nam oduzme. Pokušaćemo da iznenadimo rivala uprkos prednosti koju on ima iz prve utakmice. Dodatno nam otežava situaciju činjenica da zbog kartona ne mogu da igraju Grbić i Čavrić, a u tim se vraća Petković - rekao je Milinković, a slično razmišlja i strateg Voše, Nebojša Vignjević.

- Smatram da smo u prednosti zbog našeg kvaliteta koji smo demonstrirali u proteklom periodu. Ako ćemo konkretno, na obe utakmice protiv OFK Beograda smo od svog rivala pokazali mnogo više, naročito se to odnosi na prvu polufinalnu utakmicu u kojoj smo dominirali u svim elementima fudbalske igre - objasnio je Vignjević.

Dva tima će se sastati po treći put ovog proleća. U prvom polufinalnom meču bolja je bila Vojvodina (1:0), a u nedavnom okršaju u prvenstvu OFK Beograd (1:0). Oba duela odigrana su na stadionu "Karađorđe".

Trofeju u nacionalnom kupu još se nisu radovali ni Javor i Jagodina, pa je današnji duel za oba tima veoma važan. O tome svedoči i odluka rukovodstva Jagodine da ulaz bude slobodan.

- Istorijska utakmica za igrače, klub i grad, za građane Jagodine i bliže okoline. Drago nam je pre svega što imamo mogućnost da učestvujemo u polufinalu najmasovnijeg takmičenja u fudbalu. U našem gradu se igra polufinale, srećni smo i ponosimo se tom činjenicom, imamo prilku da izborimo finale kupa na našem stadionu. Svesni smo da je teška utakmica da rezultat od 1:0 za Javor nije nimalo naivan, međutim mi igramo pred našom publikom i navijačima, znamo da je ulaz besplatan zato očekujem punu podršku svih na stadionu i da se svi zajedno radujemo na kraju - rekao je trener Jagodine Simo Krunić, koga će pokušati da nadmudri Mladen Dodić.

- Da bi se stiglo do finala, potrebno je biti bolji u oba meča, a prvi korak je napravljen u Ivanjici - objasnio je Dodić.

Pre dve nedelje u prvenstvu Jagodina je pobedila na gostovanju sa 1:0.

Utakmica između OFK Beograda i Vojvodine počeće u 16 sati, a ona između Jagodine i Javora četiri časa kasnije. Kao što je rečeno, finale će biti odigrano 8. maja.

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: