Dudaš osvojio bronzanu medalju!

Nacionalni sport - Nedelja 03.03.2013 - 19:06

Nova medalja za Srbiju. Mihail Dudaš osvojio bronzanu medalju na Evropsom prvenstvu u dvorani u Geteborgu u disciplini sedmoboj. Srpski atletičar takmičenje u sedmoboju završio je sa 6.099 bodova, a pritom je oborio i pet ličnih rekorda.

 

Mihail Dudaš na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Geteborgu oborio nacionalni rekord sa 6099 bodova, i osvojio bronzanu medalju u konkurenciji seniora u sedmoboju. Oborivši pet ličnih rekorda, zauzeo treće mesto.
 
Dudaš je posle prvog dana takmičenja bio prvi u ukupnom plasmanu, ali je danas pao na četvrtu poziciju, pošto je bio osmi u trci na 60 metara sa preponama, da bi posle trke na 1.000 metara stigao do trećeg mesta.
 
Dudaš je posle prvog dana takmičenja i četiri discipline bio u vođstvu. On je do prvog mesta došao pošto je u subotu 60 metara istrčao za 6,91 sekundi, dok je u skoku u dalj ostvario rezultat od 7,55 metara.
 
Srpski reprezentativac je bacio kuglu 14,12 metara, a u skoku u vis ostvario je rezultat od 2,08 metara.
 
U današnjoj trci na 60 metara sa preponama bio je osmi, sa vremenom od 8,13 sekunde, dok je u skoku s motkom bio 11, sa 4,60 metara. U trci na 1.000 metara bio je peti, sa vremenom od dva minuta i 39,04 sekunde.
 
Srbiji je ovo druga medalja, pošto je Asmir Kolašinac pobedio u bacanju kugle.  
 
RTS

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: