EK: Zvezda kažnjena sa 15.000 evra

Nacionalni sport - Sreda 23.01.2013 - 15:21

Disciplinska komisija košarkaškog Evrokupa kaznila je Crvenu zvezdu sa 15.000 evra zbog incidenata na utakmici sa Galatasarajem u drugom kolu Last 16 faze.

EK: Zvezda kažnjena sa 15.000 evra EK: Zvezda kažnjena sa 15.000 evra

Utakmica je odigrana prošle srede u hali Pionir, a pojedini navijači su na parket ubacivali metalni novac i upaljače, a pogođen je i jedan od sudija.

"Pre svega podatak da je ovo četvrti prekršaj ovakve vrste, zbog čega je Crvena zvezda već bila upozorena od strane disciplinskog sudije Evrokupa i pre toga takodje novčano kažnjavana".

"Otežavajuća okolnost bila je i činjenica da se ubacivanje tvrdih predmeta na teren ponavljalo nekoliko puta tokom utakmice sa ekipom iz Istanbula. Tokom prve četvrtine ubacivani su plastični predmeti, nekoliko upaljača i to dva puta", navodi se u saopštenju Zvezde.

Iz kluba su poručili da će, u slučaju ponavljanja ovakvih incidenata, crveno-beli biti kažnjeni igranjem mečeva pred praznim tribinama u Evrokupu.

Takođe, među mogućim kaznama spominje se oduzimanje bodova, pa čak i isključivanje tima iz evropskih takmičenja u trajanju od jedne do tri godine.

Sledeću utakmicu Evrokupa u Pioniru, košarkaši Crvene zvezde igraju 30. januara protiv ruskog Uniksa.
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: