Grujić demantovao Krstajića: Nisam odbio poziv za mladu reprezentaciju

Nacionalni sport - Subota 16.03.2019 - 12:32

Fudbaler Herte Marko Grujić demantovao je izjavu selektora reprezentacije Srbije Mladena Krstajića.

Ne bi da polemiše, ali... FOTO: Getty Images Ne bi da polemiše, ali... FOTO: Getty Images
Šef struke "Orlova" na koferenciji za medije pred duele sa Nemačkom i Portugalom kao razlgo za ne pozivanje Grujića naveo je to što je mladi fudbaler odbio poziv mlade selekcije.
 
"Grujić je bio na Svetskom prvenstvu. Da li je zaslužio ili ne, tada je bio igrač Liverpula. Grujića poštujem, momak je za desetku, ali nije normalno da se odbija mlada reprezentacija. Dok god se neko ne bude odazivao mladoj reprezentaciji, ne može da bude u funkciji A selekcije. Ako imate mogućnost da igrate za mladu, a ne igrate, mislim da na taj način ne poštujete Srbiju", rekao je Krstajić pre nedelju dana. 
 
Fudbaler Herte istakao je da poštuje odluku Krstajića, ali ga je ujedno i demantovao. 
 
"Ne bih voleo da pravim neku polemiku niti problem oko toga, poštujem svaku selektorovu odluku. Međutim, činjenica je da nikada nisam odbio poziv mlade reprezentacije. U septembru, kada sam tek stigao u Hertu, nadležni iz kluba su procenili da bi radi moje brže adaptacije bilo bolje da tih nekoliko dana reprezentativne pauze provedem trenirajući u klubu i poslali su zahtev Fudbalskom savezu Srbije u kome su obrazložili o čemu je reč. Posle nekoliko dana je stigao potvrdan odgovor iz naše zemlje i tada niko nije pravio problem oko toga. Kasnija okupljanja sam propustio zbog povrede, zbog koje nisam nastupao ni u klubu. Za mene je igranje za reprezentaciju Srbije najveća čast, a verujem i za svakog sportistu, tako da nikada ne bih to dovodio u pitanje. Nadam se da ću svojim partijama ponovo zaslužiti poziv", rekao je Marko Grujić za "Sportklub". 
 
Grujić trenutno igra u životnoj formi i jedan je od najboljih fudbalera berlinskog sastava. 
 
Reprezentaciju Srbije u sredu očekuje prijateljski meč sa Nemačkom, dok četiri dana kasnije igra protiv Portugala u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: