Koliko i kako CZ plaća Slobodi

Nacionalni sport - Nedelja 13.01.2013 - 16:57

Predsednik UO FK Sloboda Užice Dragan Subotić obratio se čelnicima Crvene zvezde povodom dugovanja za transfer Nikole Maksimovića.

ilustracija ilustracija

Zvezda je odmah reagovala i odgovorila Užičanima nudeći predlog rešenja koji bi trebalo da dozvoli obe strane.

Jedan klub u ogromnim finansijskim problemima, traži razumevanje i malo vremena, drugi tvrdi takođe da nema novca, da živi od prodaje igrača i da samo želi ono što je njegovo.

Na dopis predsednika Slobode koji je "iscureo" u javnost, odgovorio je potpredsednik "crveno-belih" Nebojša Čović koji pokušava da nađe rešenje koje bi zadovoljilo obe strane.

Jedan od čelnika Zvezde kao odgovor, poslao je dopis kluba u kome nudi novi dogovor vodećim ljudima Slobode. Taj dopis prenosimo u celosti:

"Poštovani gospodine Subotiću,

I pored toga što mi je nije jasno šta Vas je pogodilo iz našeg dopisa koji smo Vam poslali, opredelio sam se da Vam odgovorim na Vaš dopis od 11. januara 2013.godine, a u koji je i javnost očigledno, imala uvid.

Ne želim da se bavim prošlošću koju Vi apostrofirate u Vašem dopisu i to iz dva razloga:

1. Žao mi je što ste imali problema sa prethodnim upravama FK Crvena zvezda, ali Vi ste se dogovarali sa njima, a ne ja;

2. Zaista nemam vremena za evociranje prošlosti i patetične priče, već sam okrenut isključivo budućnosti, u kojoj moram moram hitno da iznađem rešenja za nagomilane probleme kojer sam zatekao u FK Crvena zvezda sa ostalim članovima nove uprave.

Neprijatno sam iznenađen Vašim nepoverenjem i neiskrenošću koju otvoreno pokazujete prema novoj upravi FK Crvena zvezda.

Ni tokom sastanka u Beogradu, a ni danas ne mogu, i ne želim da Vam govorim neistinu i zato Vam predlažem da prihvatite, ono što je u okviru realnog, i što FK Crvena zvezda može u ovom trenutku da ispuni. To su četiri mesečne rate, počev od 31. januara ove godine:

I rata – do 31. 01. 2013.godine – 70.242,66 evra
II rata – do 28. 02. 2013.godine - 70.242,66 evra
III rata - do 31. 03. 2013.godine - 70.242,66.evra
IV rata - do 30. 04. 2013.godine - 70.242,66 evra,

…kao i 25 procenata od transfera Nikole Maksimovića, a od subote ste Vi kao i ja saznali da je to iznos od skoro 235 hiljada evra. I taj iznos ćete dobiti nakon prve uplate FK Crvena zvezda, a to je najkasnije do kraja januara 2013. godine.

Žao mi je što u ovom trenutku FK Crvena zvezda nije u mogućnosti da obezbedi momentalnu uplatu svih sredstava, ali to je naša realnost. Naš predlog je u okviru mogućeg i biće ispunjen!

Nadam se da shvatate da su naše pozicije u Klubovima u funkciji rešavanja problema,a ne pravljenja novih".

Podsetimo, Crvena zvezda je po "slovu" ugovora Užičanima isplatila već 300 hiljada evra, zbrajanjem sume iz četiri rate (281 hiljada evra), i uz novu "epizodu" u kojoj su i čelnici Zvezde saznali da je Nikola Maksimović, ne potpisao ugovor, već dogovor po kome postaje igrač Apolona tokom ovog prelaznog roka, Sloboda dobija još oko 235 hiljada, što sve ukupno daje sumu od preko pola miliona evra, ne računajući novac koji je već legao na račun FK Sloboda tokom jeseni.
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: