Kup: Zvezda i Partizan za trofej!

Nacionalni sport - Nedelja 13.01.2013 - 11:40

Vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde igraće u finalu Kupa Srbije u nedelju od 19:00 časova na bazenu "Banjica".

Kup: Zvezda i Partizan za trofej! Kup: Zvezda i Partizan za trofej!

Partizan je u derbi duelu polufinala priredio malo iznenađenje savladavši kragujevački Radnički sa 11:10 (2:1, 3:3, 2:2, 4:4).

Crvena zvezda nije dozvolila iznenađenje u duelu sa Vojvodinom pobedivši Novosađane sa 12:7 (3:1, 4:2, 2:1, 3:3).

Partizan je sjajno odigrao u drugom poluvremenu, stekao tri gola prednosti (10:7), ali su Kragujevčani u finišu smanjili na gol zaostatka. Ipak, golom Mitrovića sa distance pola minuta pre kraja Partizan je stigao do nedostižna dva gola prednosti.

Junaci pobede Partizana nad "drim timom" iz Kragujevca bili su golman Slobodan Soro sa 13 odbrana i Dušan Mandić i Stefan Mitrović sa po tri postignuta pogotka.

U ekipi Radničkog najefikasniji bio je Damir Burić sa tri gola, dok su pogodak manje postigli Boris Zloković i Slavko Gak.

Zvezda je u potpunosti su opravdali ulogu favorita protiv Novosađana, a razlika u kvalitetu bila je vidljiva od početka meča. Jedini neporaženi tim u prvenstvu Srbije na poluvreme je otišao sa vođstvom od četiri gola i već tada bilo je jasno da će Zvezda lako izboriti finale.

Andrija Prlainović predvodio je crveno-bele sa četiri pogotka, jedan manje postigao je Boris Vapenski, dok je Strahinja Rašović dva puta zatresao protivničku mrežu.

Dobru partiju pružio je i iskusni golman Zvezde Denis Šefik sa sedam odbrana, a kasnije je priliku dobio rezervni čuvar mreže Marko Draksimović. Dvostruki strelac za novosadsku ekipu bio je Miloš Maksimović.

Finale između Partizana i Crvene zvezde na programu je u nedelju od 19 sati.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: