"Ne znam ni da li je Beker trener"

Nacionalni sport - Utorak 04.03.2014 - 06:53

Jon Cirjak, bivši menadžer i trener Borisa Bekera, kaže da nije siguran koliko je Nemac dobro rešenje za mesto trenera Novaka Đokovića.

Boris Beker Boris Beker

- Ne znam da li je Boris dobar trener. Ne znam da li je on uopšte trener... Možda on tek uči kako da postane trener, isprobava tu ulogu. Ne mogu u ovom trenutku da kažem da li će to profunkcionisati - rekao je nekadašnji osmi teniser planete.

- Ne znam tačno šta je Đoković tražio od njega. Ako Boris treba da mu poboljša tehniku i udarce, onda Boris nije pravi čovek za to. U tom pogledu igrača svetske klase kakav je Novak više ništa ne možete da naučite - kaže Rumun.

Novak je nekoliko puta rekao da je Bekera doveo najviše kako bi mu pomogao u mentalnom aspektu igre, pogotovo u završnicama Gren slem turnira.

- Igračima je potreban neko ko zna više od njih o tenisu, da vodi njih i njihove misli, a ne neko ko će im nositi rekete i loptice. Potrebno je da trener ponudi tu ključni nijansu.

Najbolji primer za to jeste Endi Mari – igra potpuno drugačije otkad radi sa Ivanom Lendlom, Čeh ga je ’stvorio’ mentalno. To je ozbiljan posao sa velikom odgovornošu - kazao je Cirijak.

Na kraju razgovora za Bild, Cirijak je rekao da se sa Bekerom viđa tri-četiri puta godišnje, da popiju pivo i razgovaraju o svojoj deci.

Novak Đoković rekao je da je uveren da će preokrenuti stvari na svoj stranu na prvom Mastersu u 2014. godini u Indijan Velsu.

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: